News

Forumul Român de Sanatate

FORUM - Hotel Howard Johnson, Bucuresti, 15-16 noiembrie 2011

Data: 15 -16 noiembrie 2011
Locatie:
Howard Johnson Hotel, Bucuresti

 

Partener eveniment: Popovici Nițu și Asociații

CNAS și Mediafax organizează Forumul Român de Sănătate, cel mai important eveniment dedicat sistemului sanitar din România.

Forumul are ca scop facilitarea discuțiilor dintre reprezentanții tuturor părților implicate în sectorul de sănătate publică și privată, pentru o mai bună înțelegere a problemelor și necesităților, precum și pentru dezvoltarea acestui segment de interes național.

Context

Ministerul Sănătății dorește introducerea asigurărilor private de sănătate, prin crearea unor case de asigurări particulare care să fie dirijate de CNAS, în plus, până la sfârșitul anului, va fi introdusă coplata formală, cea care presupune utilizarea cupoanelor pentru obținerea serviciilor medicale.

Bugetul Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS) a fost suplimentat de Guvern cu 150 milioane lei, iar alte 25 milioane lei au fost alocate pentru Programul național de sănătate derulat de către ministerul de resort.

Proiectul Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost finalist al galei Asociației Internaționale de Project Management (IPMA), care a avut loc în 11 octombrie 2011 la Brisbane, în Australia, cu ocazia celui de-al 25-lea Congres Mondial al IPMA.

Industria farmaceutică din România ar putea suferi o pierdere de 842 milioane de lei, ceea ce înseamnă o scădere a pieței cu 30%, prin aplicarea noii taxe clawback, arată un studiu de impact realizat de Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM).

Conform unui studiu GFK doar 9% dintre farmaciști iau în considerare varianta de a deschide o farmacie online și doar 20% se gândesc să se informeze mai mult referitor la ce presupune o astfel de investiție.

Lectori

Bogdan C. Stoica Partner - Popovici Nitu & Asociatii, Head al Practicii Healthcare and Pharmaceuticals

 

Program și detalii: Forumul Român de Sănătate

 

Valid XHTML 1.0 Transitional