Press Reviews

TOP 10 firme românești de avocatura

Finmedia, 12 December 2007

1 - NNDKP, liderul pieței
„Urmărim întărirea NNDKPpe plan național prin deschiderea de birouri în zonele de interes economic major, prin perfecționarea organizării interne și continuarea procesului de recrutare și formare a tinerilor avocați, pentru întărirea echipei prin resurse proprii.“ - Ion Nestor

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a fost înființată la începutul anilor ‘90, sub forma unui parteneriat între avocați români și americani. NNDKP a raportat pentru anul trecut un venit brut de 40,65 milioane de lei (aproximativ 11,5 milioane de euro), ocupând primul loc în topul încasărilor. În 2005, venitul a fost de 25,14 milioane de lei. În 2006, creșterea a fost de peste 60% față de 2005.

Pentru 2007, NNDKPestimează obținerea unei cifre de afaceri de circa 45 de milioane de lei .O pondere semnificativă din cifra de afaceri pe anul trecut a avut-o onorariul de succes obținut în urma vânzării BCR, tranzacție care s-a încheiat efectiv în ultimul trimestru din 2006, la aproape un an după semnarea documentelor între statul român și grupul austriac Erste, cel care a cumpărat cea mai mare bancă din România.
În prezent firma are birouri la București, Timișoara și Brașov și o echipă formată din 75 de avocați, din care 12 parteneri și 11 asociați seniori. Are, de asemenea, un staff de 60 de angajați.

2 - Boștină și Asociații se extinde regional
„Extinderea regională înseamnă resurse umane și managementul lor. Noi mergem pe un drum pe care nu a mers nimeni, niciodată.“ - Doru Boștină

Casa de avocatură Boștină și Asociații a realizat în 2006 încasări de 35,828 milioane de lei (10,16 milioane de euro), cu aproape 4 milioane de euro mai mult decât în 2005. În prezent are 104 avocați și colaboratori, din care 12 avocați parteneri. La aceștia se adaugă 27 de angajați în departamente suport, precum Business Development, PR, HR, IT și contabilitate.

Boștină și Asociații va continua și în 2007 politica de extindere teritorială, urmând să deschidă alte 4-5 birouri în țară. Societatea își propune să introducă noi servicii și practici de lucru inovative, care vor permite o creștere a cifrei de afaceri cu 18% în acest an.
Boștină și Asociații dorește să introducă noi servicii de consultanță juridică și să crească eficiența prin reducerea la minimum a timpilor de reacție față desolicitările clienților și printr-o mai bună gestionare a proiectelor majore.

3 - Profit ridicat pentru Țuca Zbârcea & Asociații
7,4milioane de euro
„Piața avocaturii de business din România se află pe un trend ascendent, beneficiile integrării în UE urmând să fie resimțite sub aspectul creșterii volumului de afaceri și, implicit, a valorii pieței de profil. Estimăm că în 2007 valoarea acesteia se va situa cel mai probabil undeva în jur de 130-150 de milioane de euro.“ - Florentin Țuca

Casa de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații s-a înființat în martie 2005. În 2006, societatea a facturat servicii către clienți de 8,7 milioane de euro, din care a încasat efectiv 7,4 milioane de euro (cu o rată de profit de circa 55%). Comparativ cu cele 9 luni de activitate din 2005, volumul încasărilor a fost triplu, iar portofoliul de clienți și numărul de avocați și de angajați s-a dublat. Țuca Zbârcea & Asociații a avut, anul trecut, 300-400 de clienți pentru care a emis peste 1.200 de facturi fiscale pentru serviciile de asistență juridică prestate.

Dacă în 2005 avea doar 40 de avocați, în prezent echipa Țuca Zbârcea & Asociații este formată din 68 de membri (10 parteneri și 58 de avocați colaboratori). Potrivit lui Gabriel Zbârcea, avocat asociat coordonator, 10 studenți de la Drept din anii 3 și 4 vor face practică, pe perioada verii, la Țuca Zbârcea & Asociații. „Ei vor putea, la finele studiilor, să se alăture echipei noastre“.

4 - STOICA & Asociații rezolvă litigii civile, comerciale și fiscale
„STOICA & Asociații își va consolida activitatea în următoarele domenii: financiar-bancar, piața de capital, imobiliar, energie, comunicații, proprietate intelectuală, raporturi de muncă.“ - Cristiana Stoica

Casa de avocatură STOICA & Asociații s-a înființat în 1995, prin decizia Baroului București nr. 46 din 29 noiembrie 1995.Conform declarației anuale de venituri pentru 2006, încasările aferente au fost în sumă de peste 18 milioane de lei (circa 5,5 milioane de euro). Față de anul 2005, creșterea a fost de peste 25%. 95% din încasări au provenit din avocatura de business, incluzând consultanța juridică și litigiile. În prezent, la STOICA& Asociații activează 22 de avocați, dintre care 8 parteneri, 3 avocați asociați și 19 avocați colaboratori.

În următorii ani, STOICA & Asociații își va consolida activitatea în următoarele domenii: financiar-bancar, piața de capital, imobiliar, energie, comunicații, proprieate intelectuală, raporturi de muncă. Totodată, va avea loc o creștere numerică a avocaților specializați pe domenii sectoriale.

5 - Popovici Nitu & Asociații, cea mai stabilă firmă de avocatură
„Stabilitatea echipei noastre este un exemplu unic pentru întreaga piață a avocaturii. În toată istoria societății nici unul dintre avocații asociați și avocații colaboratori seniori nu a părăsit firma.“ - Florian Nițu

Popovici Nitu & Asociații este una din primele societăți de avocați înființate în România. Lansată în 1995 într-o formulă de 3 avocați, societatea are astăzi o echipă de aproximativ 60 de profesioniști, din care 40 de avocați și circa 20 de experți în diverse domenii economice, precum audit de mediu, financiar, proprietate intelectuală, infrastructură. Firma este activ implicată în toate domeniile consultanței legale. Echipa de bază a Popovici Nitu & Asociații este alcătuită din 6 avocați asociați (Partners), 10 avocați colaboratori seniori (Senior Associates) și 24 de avocați colaboratori (Associates).

În fiecare din ultimii 5 ani, societatea a avut cel puțin 1 avocat în topul primilor 3 clasați în urma examenului de definitivare organizat de Baroul București, în 3 cazuri șefii de promoții fiind avocați ai Popovici Nitu & Asociații. Mai mult de jumătate din cei 40 de avocați au urmat cursuri de specializare în străinătate în domenii variate și în unele din cele mai prestigioase universități, din Roma, Haga, Paris, Washington etc.

6 - RTPR își lărgește echipa
Casa de avocatură Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu (RTPR) s-a înființat la 1 mai 2004.

Încasările înregistrate în 2006 au fost de 2,257 milioane de euro, în creștere cu 73% față de 2005. 45% din venituri au provenit din fuziuni și achiziții, 20% din real estate, 20% din domeniul financiar-bancar, 10% din energie și 5% din IT&C. Pentru 2007, RTPR estimează obținerea unor venituri de peste 3 milioane de euro, în creștere cu 50% față de 2006. Anul acesta, RTPR și-a consolidat echipa, care are în prezent 27 de specialiști în avocatura de afaceri.

RTPR a asistat Citigroup International Plc (Facility Agent), Citibank London (Arranger) și Citibank România (Security Agent) în legătură cu creditul de 100 de milioane de euro acordat de un sindicat format din 11 bănci românești și străine către societățile din grupul A&D Pharma.
A mai asistat UPC (United Pan European Communications) în legătură cu reorganizarea corporatistă ca urmare a achiziției grupului Astral, realizată prin fuziunea cu alte 14 societăți din grup.

7 - Avocații Vilău & Mitel au consiliat fuziunea UniCredit-HVB
„Adăugăm valoare afacerilor dumneavoastră!“

Casa de avocatură Vilău & Mitel s-a înființat în ianuarie 2003. În 2006 a obținut o cifră de afaceri de 7,45 milioane de lei, adică 2,1 milioane de euro. Aportul avocaturii de business a fost de 95%. Venitul prognozat pentru 2007 este de 2,75 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de aproximativ 30% față de anul anterior. Vilău & Mitel are acum 25 de avocați, din care 5 sunt asociați (parteneri).

Societatea are în prezent o relație de colaborare cu avocați din Timișoara, Brașov și Focșani, iar până la sfârșitul anului intenționează să deschidă un birou la Iași și unul în vestul țării. Totodată, Vilău & Mitel dezvoltă o relație de asocieri zonale cu avocați din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria, Serbia, Turcia și Bulgaria, justificată de interesul clienților de a se extinde în regiune.

8 - Ştefănică, Duțu și Asociații caută constant condiția de avocat
atât și nimic mai mult
Sectoarele care vor avea o mare nevoie de serviciile avocaturii de business sunt fuziunile și achizițiile, infrastructura și utilitățile, energie și resurse, financiar-bancar.

Societatea civilă de avocați Ştefănică, Duțu și Asociații s-a înființat în 1997. În 2006 a obținut o cifră de afaceri de 2 milioane de euro, în creștere cu 20% față de cifra realizată în 2005. Pentru 2007 este așteptată o creștere de 25% față de 2006. Firma are 7 parteneri și 32 de avocați.

Printre cele mai importante tranzacții: Consilierea fondului austriac Europolis Real Estate Asset Management în procesul de achiziționare a două clădiri din Sema Parc, de la River Invest. Până în 2007, Europolis intenționează să dezvolte și să construiască două clădiri de birouri de 57.000 mp, iar până în 2015 să execute un proiect care va include clădiri de birouri și spații comerciale în cadrul Sema Parc, amplasat în inima Bucureștiului.
Valoarea tranzacției a fost de 90 de milioane de euro, această investiție fiind considerată cea mai importantă de până acum pe piața spațiilor de birouri din România.

9 - ZRP. Fuziunea a valorizat experiența acumulată
„ZRP își diversifică și își specializează serviciile de litigii pe diverse categorii.“ - Călin Zamfirescu

Zamfirescu Racoți Predoiu (ZRP) s-a constituit la 1 ianuarie 2006 prin fuziunea societăților Călin-Andrei Zamfirescu și Asociații și Racoți-Predoiu, care s-au înființat în 1995, imediat după intrarea în vigoare a legii profesiei de avocat.

Casa de avocatură ZRPa obținut, în 2006, o cifră de afaceri de circa 1,9 milioane de euro, în creștere cu aproximativ 20% față de 2005. Circa 50% din încasări au provenit din avocatura de business, defalcate astfel: fuziuni și achiziții – 25%, energie – 15%, piața financiar-bancară – 5%, piața de capital – 2,5% și real estate – 2,5%. Pentru 2007, societatea mizează pe obținerea unei cifre de afaceri de peste 3 milioane de euro, în creștere cu 50% față de anul trecut. ZRPare în prezent 7 parteneri și 30 de avocați.

ZRP este condusă de un consiliu operativ format din asociații fondatori. Aceștia sunt Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoți, Stan Tîrnoveanu și Cătălin Predoiu. Politicile generale, documentele comerciale, condițiile generale de lucru cu clienții sunt în sarcina acestui consiliu. Între reuniunile consiliului, administrarea curentă, interfața cu piața și societatea în cel mai larg sens, dezvoltarea clientelei și reprezentarea societății revine asociatului coordonator, dr. Cătălin Predoiu.

10 - Şova & Asociații se dezvoltă pe verticală
„Suntem adepții dezvoltării pe verticală. Nu este esențial să ai mulți avocați și multe birouri, ci o echipă profesionistă, puternică.“ - Dan Şova

Şova & Asociații a fost înființată în 1997, obținând în 2006 o cifră de afaceri de 1,3 milioane de euro, în creștere cu 8% față de 2005. Şova & Asociații este o societate de avocatură multidisciplinară din România care cuprinde avocați, lichidatori, consilieri în proprietate industrială, specialiști în proiecte de finanțare din fonduri ale Uniunii Europene, Băncii Mondiale și ale altor organisme interne și internaționale în domeniu.

Şova & Asociații dispune de o echipă profesionistă, puternică și talentată, ce include mai mulți parteneri, asociați principali, colaboratori și stagiari, acoperind toată gama de servicii juridice în domeniile de activitate. De asemenea, societatea dispune de o echipă auxiliară profesionistă formată din traducători și asistenți ai avocaților.

Şova & Asociații a crescut prin propriile eforturi și și-a construit o cultură multidisciplinară, integrată, orientată spre afaceri, comparabilă cu aceea a celor mai importante societăți de consultanță și avocatură din lume. Prestigioase publicații internaționale de specialitate, cum ar fi European Legal 500, Hubbel-Martindale sau Hieros Gamos, au plasat firma în mod constant în topul celor mai bune case de avocatură în multiple domenii de activitate. Şova & Asociații colaborează cu organizații internaționale de drept și de afaceri precum LawinContext, Tax Analysts (Washington D.C.), Banca Mondială, Comisia Europeană etc.

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional