Press Reviews

Un avocat il inlocuieste pe Valmar la APIA

Business Standard, 12 noiembrie 2007

Ernest Popovici, senior partner in cadrul casei de avocatura Popovici, Nitu&Asociatii, a fost ales in functia de presedinte al Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA). Popovici l-a inlocuit in aceasta pozitie pe Brent Valmar, directorul general al Porsche Romania, care va ocupa functia de vicepresedinte.

Surse din piata au declarat pentru Business Standard ca mutarea vine ca urmare a faptului ca mandatul lui Valmar s-a incheiat in aprilie 2007.

“Valmar a ramas in functie dupa aceasta data, pentru a putea finaliza pregatirile pentru Salonul International de Automobile Bucuresti, care s-a desfasurat in octombrie”, mai spun sursele citate. Schimbarea a avut loc cu ocazia adunarii generale a membrilor asociatiei, la care au participat 51 dintre cei 67 de membri ai APIA.
Brent Valmar, care este si director general al Porsche Romania, cel mai mare importator la nivel local, nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei. Ernest Popovici nu a dorit sa faca niciun comentariu. Porsche Romania, importator al marcilor Audi, Seat, Skoda, Porsche si Volkswagen, a raportat, anul trecut, o cifra de afaceri de 750 milioane de euro si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 840 milioane de euro, in conditiile in care tinta de vanzari a companiei este de 53.000 de unitati.

Membrii consiliului director sunt distribuiti in sase sectiuni, din acesta facand parte Paul Badea, Dan Ioan Cretescu, Jacques Daniel, Cristian Helvig, Mihai Ivanescu, Dan Gheorghe Mihoc, Gabriel Sicoe, Herbert Stein si Constantin Stroe.

“Noua conducere si-a afirmat intentia de a continua proiectele deja demarate, dar si de a identifica noi arii de activitate, care sa vina in sprijinul dezvoltarii sectorului auto din Romania”, se arata intr-un comunicat al APIA. Casa de avocatura Popovici, Nitu&Asociatii a obtinut, anul trecut, o cifra de afaceri de 5,2 milioane de euro si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 6,5 milioane de euro.

Firma are 40 de avocati si aproximativ 20 de experti in diverse domenii. Echipa de baza a casei de avocatura este formata din sase parteneri, zece senior associates si 24 de avocati colaboratori. In ceea ce priveste structura veniturilor, mai mult de 50% dintre incasarile casei de avocatura provin din asistenta juridica in proiecte de fuziuni si achizitii sau din investitii directe si investitii si dezvoltari de tip greenfield.

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional