Press Reviews

Fondul Proprietatea pune tunurile pe Guvern. Munitia o asigura Popovici Nitu & Asociatii

Bizlawyer, 16 Ianuarie 2011

Reprezentantii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), s-au declarat “socati” de modul în care sunt conduse societatile de stat în România. Pentru ca nu se împaca deloc cu interventiile statului în companiile la care FP este actionar, administratorii au declansat o batalie apriga cu Guvernul, contestând în instanta mai multe masuri considerate abuzive.

Dupa ce a obtinut o decizie a Tribunalului prin care a fost suspendata Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Complexului Energetic Craiova, în care trebuia aprobata fuziunea firmelor cu capital majoritar de stat din domeniul energetic, Fondul Proprietatea a continuat ofensiva în justitie. Doua ordonante presedintiale obtinute în decembrie si ianuarie amâna cu un an proiectul guvernamental de formare a celor doi giganti din domeniul energetic.

Fondul a fost asistat în batalia juridica declansata împotriva Executivului de firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii (PN&A). Echipa PN&A a inclus oameni din departamentele de litigii, corporate si taxe, si a fost coordonata de Ciprian Dontu, avocat asociat coordonator al Departamentului de Litigii, Alexandru Ambrozie, avocat asociat si Mihaela Pohaci, consultant fiscal asociat si coordonator al Popovici Nitu & Asociatii Tax SRL.

Guvernul intentioneaza sa înfiinteze doua companii, prin comasarea mai multor firme din domeniul energetic: Electra SA ar urma sa fie formata din complexurile energe tice Turceni, Rovinari si Cra iova, Nuclearelectrica, o parte a Hidroelectrica si SNLO, iar Hidroenergetica ar trebui sa includa termocentralele Electrocentrale Deva, Electrocentrale Bucuresti si restul activelor hidroenergetice. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional