Press Reviews

Pachetul majoritar de actiuni al integratorului Q'Net, preluat de firma cipriota Bramerton

Ziarul Financiar, 11 August 2011

Compania Bramerton Investments S.R.L., deținută de Bramerton Investments Limited din Cipru, o companie necunoscută pe piața locală IT&C, a încheiat un acord pentru achiziționarea a 70% din capitalul social al Q'NET International S.A., un furnizor de soluții și servicii IT integrate atât pentru segmentul privat cât și pentru cel public. Conform oficialilor Q'Net, cei care au făcut anunțul, Bramerton este o companie "de tip holding care își propune investiții în domeniul IT&C." Compania nu oferă detalii în legătură cu acționariatul Bramerton.

"Pentru finalizarea acestei tranzacții cumpărătorul a fost asistat de către firmele Ernst & Young (consultanță financiară) și Popovici Nițu și Asociații (consultanță juridică), iar vanzătorii au fost asistați de către Genesis Capital, Osprey Partners (consultanți financiari) și Borza și Asociatii (consultant juridic)", conform anunțului Q'net.

Cele două companii nu au oferit detalii în legătură cu valoarea tranzacției.

"În urma acestei achiziții, Bramerton Investments intenționează să continue dezvoltarea companiei atât prin intensificarea eforturilor de creștere organică, cât și prin eventuale achiziții ce ar putea viza consolidarea pieței de IT din regiune. Planurile de dezvoltare a companiei vor fi implementate sub coordonarea lui Marius Vladu, cel care a condus până în prezent operațiunile Q'NET International S.A. și care își va menține poziția executivă și după schimbarea acționariatului firmei", potrivit companiei.

În anul 2009, conform datelor de la Ministerul de finanțe, compania avea 104 angajați, și înregistrase un profit net de 1,3 mil. euro la afaceri de 13 mil. euro.

Înaintea tranzacției, acționarii companiei erau Marius Corneliu Vladu (35,22%), Marius Emilian Tulea (29,13%), Andrei Mircea Zaharescu (22,61%) și Adriana Cârstoiu (13,04%). Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional