Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, avocatii canadienilor în proiectul Victoria City Center. Reff & Asociatii a fost cu NEPI

Bizlawyer, 16 Noiembrie 2011

Sud-africanii de la NEPI, cei mai dinamici investitori imobiliari din România din perioada de criză aveau în luna mai active locale evaluate la 296.878.000 euro, conform prospectului pentru admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB).

Fondul sud-african de investiții NEPI, care deține pe plan local proiectul de birouri Floreasca Business Park din București sau centrul comercial Promenada din Brăila, s-a asociat cu investitorii canadieni de la firmele CD Capital și Benevo pentru dezvoltarea mallului Victoria City Center, cu o suprafață închiriabilă de 56.000 de metri pătrați, scrie Ziarul Financiar de azi.

Potrivit informațiilor BizLawyer, NEPI a fost acompaniat de firma de avocatură Reff & Asociații, care a acordat, în ultima vreme, consultanță fondului în mai multe proiecte. Canadienii au fost consiliați de avocații firmei Popovici Nițu & Asociații, coordonatorul echipei care a asistat investitorii fiind partenerul Valentin Creața.

"Dezvoltatorii au semnat acordul în 15 noiembrie 2011 după ce au purtat discuții începând cu luna martie privind o investiție financiară substanțială din partea NEPI pentru majorarea capitalului disponibil în vederea dezvoltării proiectului care a fost promovată de firmele Benevo și CD Capital", au spus pentru ZF reprezentanții NEPI, care nu au precizat noua structură a acționariatului sau valoarea investiției în proiect.

Sud-africanii de la NEPI, cei mai dinamici investitori imobiliari din România din perioada de criză aveau în luna mai active locale evaluate la 296.878.000 euro, conform prospectului pentru admiterea la tranzacționare la Bursa de Valori București (BVB).

În octombrie 2007, grupul a cumpărat trei active centrale de retail și o proprietate de retail de tip bigbox în București, Iași, Bacău și respectiv Brasov. În februarie 2008 a achiziționat un portofoliu de 18 clădiri de birouri închiriate în principal către Raiffeisen și aflate în zone centrale din 18 orașe din România, suprafața totală a acestora fiind de 47.000 metri pătrați. A urmat cumpărarea Promenada Mall Brăila în octombrie 2009 și Retail Park Auchan Pitești în martie 2010. În septembrie 2010 au cumpărat Depozitul Otopeni, în suprafață de 4.800 mp pentru ca în decembrie să preia clădirea de birouri Floreasca Business Park.

După primul trimestru al acestui an, fondul de investiții avea în România 27 de proprietăți în întreaga țară. Diferențiat pe sectoare imobiliare, valoarea acestora arată astfel: pe retail - circa 135 milioane de euro, pe clădiri de birouri – 142 milioane de euro, 17,34 milioane de euro pe segmentul industrial și un teren de 2,5 milioane de euro (valoare de achiziție).  

New Europe Property Investments plc a fost înființată în 23 iulie 2007 și este tranzactionat pe piata AIM a Bursei de Valori Londra din data de 22 august 2007 (simbol NEPI) și pe piața principală a Bursei de Valori Johannesburg din 4 august 2010 (simbol NEPI). Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional