Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii câstiga pentru Alexandru Matei „razboiul administratorilor” de la SIF Moldova

Bizlawyer, 25 Aprilie 2012

SIF Moldova a fost reprezentata de avocatii firmei Bostina si Asociatii.

PNSA

Tribunalul Bacau s-a propuntat ieri in conflictul juridic dintre SIF Moldova si Alexandru Matei, fost administrator al societatii de investitii financiare, acuzat de o posibila prejudiciere a societatii. Instanta a admins excepția inadmisibilității acțiunii, hotarand sa respinga actiunea initiata de SIF Moldova.  Alexandru Matei a fost reprezentat de litigatorii firmei de avocatura Popovici Nitu & Asociatii.

„Am castigat aceasta actiune deschisa de SIF. Mai exista o plangere penala, care nu mai are suport in urma hotararii Tribunalului Bacau. Practic, aceasta hotarare - care arata ca actiunea este inadmisibila -  demonstreaza ca toate acuzatiile au fost subrede”, a precizat pentru BizLawyer Alexandru Matei.

SIF Moldova a fost reprezentata de avocatii firmei Bostina si Asociatii.
Conflictul dintre administratorii SIF 2 a ajuns in paginile ziarelor dupa ce conducerea societatii a facut publice extrase dintr-un raport de audit intern ce-l vizau pe Matei Alexandru. Potrivit documentelor inaintate Bursei de Valori, acesta era acuzat voalat ca ar fi fost beneficiarul unor unor tranzactii cu SIF in anii 2004-2006, prin care ar fi prejudiciat compania, favorizandu-i pe unii dintre membrii familiei sale. Pe 23 august, anul trecut, Consiliul de Administratie (CA) al SIF a convocat AGA pentru data de 23 septembrie 2011, printre temele discutiilor fiind si „aprobarea pornirii actiunii in raspundere impotriva administratorului Matei Alexandru pentru prejudiciile produse SIF Moldova”.

Fostul admistrator al SIF Moldova a apelat la avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii pentru a-si face dreptate, spunand ca este „o vendeta”si aratand ca se opune unor proiecte promovate de ceilalti administratori si de aici i se trag toate.

Citeste si: Popovici Nițu & Asociații intră în „războiul administratorilor” de la SIF Moldova de partea lui Alexandru Matei

Anul trecut, Matei a initiat, la randul sau, un litigiu la Tribunalul Bacau impotriva celor cinci administratori: Doros Claudiu, Ceocea Costel, Bontas Dumitru, Morosan Iosefina si Badica Emilian, care pe 17 august s-au intrunit contrar prevederilor legale si statutare si au emis o decizie nevalabila cu efecte asupra pietei. Aceasta a fost comunicata in ziare de circulatie nationala si la Bursa de Valori Bucuresti, aducandu-i-se atingere reputatiei si imaginii, in conditiile in care se vorbea de un posibil prejudiciu, inexistent la data publicarii si neconfirmat ulterior. Actiunea a fost insa abandonata. „Am renuntat chiar de la primul termen, intrucat tergiversarea cauzei nu ma avantaja deloc”, a spus acum Alexandru Matei.

Cum a ajuns insa administrorul SIF Moldova la o firma de avocati din Bucuresti? „Am ales-o fiindca stiam ca a mai avut clienti in procese in care erau implicate societati listate pe piata de capital. Am ales-o pentru experienta – procesele in care sunt implicate societatile de pe piata de capital sunt un pic mai complexe si necesita o cunoastrere foarte buna a legislatiei. Am analizat si posibilitatea de a alege si alte case de avocati de renume din Bucuresti, dar am constatat ca fiecare este axata pe litigii de alta natura. Am considerat ca Popovici Nitu & Asociatii - fiind implicata in procese care se refera la societati listate – are o experineta mai vasta si cred ca ma vor reprezenta cu succes”, a spus pentru BizLawyer Alexandru Matei.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional