Press Reviews

The Lawyer: Popovici Nitu & Asociatii, firma de avocatura a anului in Romania

Bizlawyer, 26 Octombrie 2012

Popovici Nitu & Asociatii a avut rezultate impresionante in ultimii ani, devenind unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul consultantei juridice acordate in arii de practica precum M&A, Energie, Litigii si Arbitraj, Concurenta, Banking & Finance sau Real Estate.

PNSA

Casa locala de avocatura Popovici Nitu & Asociatii a fost aleasa “Firma de Avocatura a Anului in Romania” de catre publicatia britanica The Lawyer, in cadrul ceremoniei desfasurate aseara la Monte Carlo.

Anul acesta a fost prima data când The Lawyer a introdus o categorie distincta, dedicata pietei de avocatura din România, dupa ce anterior firmele locale puteau concura doar alaturi de confrati din Europa de Est si Balcani pentru premiul „Firma de Avocatura a Anului în Europa de Est si Balcani”. Ceremonia de premiere „The Lawyer European Awards” este un eveniment unic dedicat comunitatii juridice din Europa ce reuneste anual sute de invitati. In acest an, 88 de firme de avocatura independente si internationale au concurat pentru 19 trofee.

Sase firme de avocatura si-au disputat titlul, Tuca Zbârcea & Asociatii, Kinstellar, Musat & Asociatii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Popovici Nitu & Asociatii si Salans fiind selectate pe lista scurta de un comitet de jurizare din care au facut parte 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum si reprezentanti ai unor prestigioase firme de avocatura.

„Finalistele au afisat toate o strategie clara în fata provocarilor economice. Cu toate ca nu toate au reusit sa creasca veniturile în ultimul an, fiecare firma nominalizata a convins juriul ca are capacitatea de a face acest lucru în viitor”, nota The Lawyer intr-un articol publicat luna trecuta.

In cadrul procesului competitiv, echipa de jurizare a cautat dovezile unei puternice identitati pe piata locala si a unei cote mari pe piata. Firmele participante au fost jurizate conform unor criterii ce au inclus buna gestionare a presiunilor mediului economic si mentinerea un nivel ridicat de client-service, tranzactii inovative, clienti noi castigati, o viziune strategica, dezvoltarea unor programe care recunosc diversitatea, mobilitatea sociala, precum si pastrarea angajatilor, cresterea si dezvoltarea financiara puternica, superioritate constanta în anumite sectoare, talent administrativ.

Popovici Nitu & Asociatii a avut rezultate impresionante in ultimii ani, devenind unul dintre cei mai importanti jucatori in domeniul consultantei juridice acordate in arii de practica precum M&A, Energie, Litigii si Arbitraj, Concurenta, Banking & Finance sau Real Estate.

Firma de avocatura s-a clasat constant pe primul loc in topul consultantilor juridici din tranzactiile de tip M&A de pe piata locala in ultimii ani. Potrivit ultimului raport DealWach pentru primul semestru din 2012, Popovici Nitu & Asociatii a ramas pe primul loc, cu cea mai mare valoare a deal-urilor asistate. Raportul DealWach pentru anul 2011 arata ca avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii au asistat anul trecut cele mai multe si cele mai valoroase fuziuni si achizitii de pe piata locala. De altfel, Popovici Nitu & Asociatii a fost singura firma de avocati care a „sarit” in 2011 pragul de 1 miliard de euro, suma obtinuta prin insumarea valorilor raportate pentru tranzactiile asistate. DealWatch este divizia de cercetare a pietei fuziunilor si achizitilor a Internet Securities Inc., companie preluata în 1999 de britanicii de la Euromoney Institutional Investor.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional