Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, consultantii antreprenorului Octavian Radu in tranzactia cu proprietarii Cargus

Bizlawyer, 10 Mai 2013

Cargus International a finalizat preluarea afacerii si bazei de clienti ale companiei românesti TCE Logistica, a anuntat firma de curierat.

PNSA

“În timp ce aceasta este o tranzactie relativ mica din perspectiva veniturilor pentru Cargus, ea reprezinta o mare oportunitate de crestere pe termen scurt si ne va permite sa dezvoltam afacerea noastra cu scopul de a îndeplini obiectivele stabilite pentru Cargus în 2013”, a spus Gian Sharp, CEO Cargus.

Potrivit informatiilor din piata, omul de afaceri Octavian Radu, proprietarul grupului TCE, a fost asistat in aceasta tranzactie de avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii. Contactata de BizLawyer, casa de avocatura nu a dorit sa faca nici un comentariu legat de acest proiect.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, TCE Logistica are drept actionari firmele Radu Holding BV, cu sediul in Olanda (69,99%) si Pan Management Group.

Acordul a permis companiei Cargus sa preia serviciile de curierat pe care TCE Logistica le oferea unei baze de peste 1.600 de clienti. Odata încheiata perioada de tranzitie, TCE va continua sa opereze concentrându-se pe afacerea sa de baza, livrarea de marfa paletizata.

Aceasta achizitie va consolida pozitia Cargus ca al doilea jucator de pe piata de curierat din România. Compania estimeaza continuarea îmbunatatirii cotei de piata printr-o crestere organica.

Cargus International a fost preluata de Abris Capital Partners, unul dintre cele mai importante fonduri mid-market de private equity, achizitia fiind finalizata in aprilie 2013. Cargus face parte din cel mai recent fond de 450 de milioane de euro creat de Abris pentru a capitaliza oportunitatile de investitii în Europa Centrala si de Est.

Transferul companiei Cargus de la Deutsche Post DHL la Abris a fost semnat în octombrie 2012 si aprobat de Consiliul Concurentei la începutul anului 2013. Cargus a fost detinuta, în ultimii patru ani, de Deutsche Post DHL.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional