Press Reviews

Unicredit acorda o finantare in cascada firmei Farmexim. Distribuitorul de medicamente a mers tot pe mana avocatilor de la Popovici Nitu & Asociatii

Bizlawyer, 20 Iunie 2013

Unicredit Tiriac Bank a acordat doua finantari, in valoare totala de 61,5 milioane de lei, firmei Farmexim SA, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din Romania. Potrivit informatiilor publicate in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, Unicredit si Farmexim au semnat doua contracte de creditare, pe data de 3 iunie 2013: in primul dintre acestea a fost inscrisa suma de 40,5 milioane lei, iar in cel de-al doilea - 21,5 milioane de lei.

PNSA

In aceste tranzactii, Farmexim a garantat cu conturile deschise la Unicredit, cu creantele din contractele incheiate cu farmacii din mai multe orase din tara si cu stocurile de medicamente aflate la sediile firmei, in depozite si la puncte de lucru.

Farmexim lucreaza in mod traditional cu avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii. Contactata de BizLawyer, casa de avocatura a confirmat ca a fost implicata in proiectul celor doua finantari acordate luna aceasta de Unicredit Tiriac Bank distribuitorului de medicamente, dar nu a vrut sa ofere alte detalii despre tranzactii. Echipa de avocati de la Popovici Nitu & Asociatii, implicata in acordarea acestor finantari, a fost coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie.

Farmexim, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din Romania, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri bruta de cca. 286 milioane euro, cu 17% in plus fata de 2011. Pentru 2013, Farmexim si-a propus o crestere cu 10% a cifrei de afaceri si un profit net in jurul valorii de 1,4% din cifra de afaceri.

Pe langa tintele de ordin financiar, Farmexim are ca obiective pentru 2013 si continuarea constructiei noului centru logistic inceput in Balotesti, urmand ca in 2014 sa fie mutate in aceasta zona si birourile.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional