Press Reviews

Avocații PNSA câștigă definitiv în favoarea asocierii formată din SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU-ARCADA-ISAF, în proiectul reabilitării liniei de cale ferată Filiași-Simeria, interval Pui-Baru Mare. Proiect estimat la 22,7 mil. lei

BizLawyer | 04 Octombrie 2017

Importanța proiectului a fost confirmată de interesul sporit manifestat de companiile implicate în procedura de atribuire a contractului.

Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a reprezentat cu succes asocierea formată din SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU-ARCADA-ISAF în litigiul cu privire la atribuirea de către Compania Națională de Căi Ferate "CFR" SA a contractului de achiziție publică având ca obiect ”Reparatie capitala linia CF 116 FIliasi-Simeria, interval Pui-Baru Mare Fir II km 44+300-51+020”.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a reprezentat cu succes asocierea formată din SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU-ARCADA-ISAF

Valoarea estimată de CFR pentru acest contract a fost de 22.751.695 RON, fără TVA.

Din echipa PNSA implicată în proiect, coordonată din Alexandru Ambrozie (Partener), au facut parte Dragoș Zorin (Managing Associate) și Ramona Pentilescu (Managing Associate).

Potrivit caietului de sarcini, execuția lucrarii de reparatie capitală este necesară deoarece, ca urmare a traficului suportat de la ultima reabilitare, elementele suprastructurii căii-șine, traverse, material marunt și prisma căii, au ajuns la un grad avansat de uzură, fiind depășită capacitatea de intervenție în puncte în cadrul lucrărilor de întreținere.

Cifra de afaceri anuală a firmelor interesate de proiect trebuia să fie de cel puțin 20 milioane RON pentru exercițiile financiare din 2013, 2014, 2015. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 23 noiembrie 2016. Importanța proiectului a fost confirmată de interesul manifestat de companiile implicate în procedura de atribuire a contractului. În cursă s-au înscris asocierea CONFER GROUP SRL–RADARIA SRL–SYLC CON TRANS SRL, firma WIEBE ROMANIA S.R.L. și asocierea SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU–ARCADA- ISAF.

Primele două oferte au fost respinse, asocierea SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU–ARCADA- ISAF fiind declarată câștigătoare. Rezultatele procedurii au fost contestate de asocierea CONFER GROUP SRL–RADARIA SRL–SYLC CON TRANS SRL la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

SC CONFER GROUP SRL, lider al asocierii SC CONFER GROUP SRL & SC RADARIA SRL & SC SYLC CON TRANS SRL a solictat CNSC ”(...) anularea adresei nr. 3/1/5/345/20.04.2017, împreună cu raportul final al procedurii și deciziile subsecvente ale autorității contractante și a documentelor subsecvente acesteia, precum și obligarea autorității contractante la continuarea procedurii de atribuire”, dar și ”(...) obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire cu refacerea clasamentului după etapa de licitație electronică în cadrul căreia oferta asocierii SC CONFER GROUP SRL & SC RADARIA SRL & SC SYLC CON TRANS SRL se află pe primul loc și desemnarea câștigătorului conform criteriului «prețul cel mai scăzut»”.

Avocații PNSA au reușit să apere cu succes rezultatul procedurii și atribuirea contractului către asocierea SWIETELSKY CF-SWIETELSKY BAU–ARCADA- ISAF, obținând hotărâri definitive favorabile în toate etapele succesive de contestare care au afectat cursul procedurii.

Prin Decizia Nr. 1400 /C6/1422 din 12.06.2017, CNSC a respins contestatia ca nefondată. Au urmat apoi actiuni la Curtea de Apel Bucuresti și la Curtea de Apel Timișoara, judecătorii respingând încă o dată plângerea ca nefondată.

Autor: Maria Teodoru
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 02.10.2017

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional