Press Reviews

PNSA a asistat Unirii View în obținerea unei finanțări de 23 mil. €. Banii merg în dezvoltarea clădirii de 19 etaje

BizLawyer | 15 Februarie 2018

Din echipa PNSA, condusă de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Corina Roman (Associate).

Firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat Unirii View, o companie deținută de dl Yves Weerts, client pentru care lucrează în mod tradițional pe piața locală, cu privire la finanțarea de 23 de milioane EUR acordată de Raiffeisen Bank pentru dezvoltarea clădirii de birouri cu 19 etaje.

PNSA
Echipa PNSA implicata in finantare a fost coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie si Alexandra Niculae (Senior Associate)

Din echipa PNSA, coordonată de partenerul Alexandru Ambrozie și Alexandra Niculae (Senior Associate), au mai făcut parte Teodora Cazan (Associate) și Ana Stoenescu (Associate).

Lucările de construcție a proiectului Unirii View, un turn de birouri de 18.000 mp situat în centrul Bucureştiului, au început în 2016 şi au ca dată de livrare trimestrul al doilea al anului 2018. Cca. 4.000 de metri pătrați au fost deja închiriați de către NTT Data România.

În dezvoltare este implicată firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asocații, care l-a asistat pe investorul belgian în toate proiectele sale pe piața locală.

Aflată pe bulevardul Corneliu Coposu, la o distanță de trei minute de Piața Unirii, această clădire de 19 etaje va fi cel mai important proiect de birouri din zona Unirii, cunoscută ca şi "Kilometrul 0" al Capitalei, în ceea ce priveşte legăturile de transport şi conexiunile cu toate sectoarele Bucureştiului.

Cu o investiție totală estimată la 33 milioane euro, asigurată integral din fondurile proprii ale investitorului, Unirii View va fi o clădire de birouri de clasa A, în formă de poligon, cu 18 etaje superioare, un parter cu spații de retail şi o parcare subterană cu trei niveluri.

Clădirea va avea o suprafață închiriabilă de 1.131 mp pe fiecare etaj, cu o lățime de 12 metri între fațadă şi nucleul clădirii, fără stâlpi sau alte elemente de structură, o performanță deosebită mai ales pentru o clădire de tip turn, datorită unor tehnici inovatoare de post-tensionare.

Antreprenorul general pentru proiectul Unirii View este compania de construcții Bog'Art, iar investitorul aflat în spatele proiectului Unirii View, Yves Weerts, este un antreprenor belgian cu istoric solid pe piața de dezvoltare imobiliară din România.

Weerts a dezvoltat şi vândut cu succes parcul industrial Deva Logistics Park către fondul de investiții CTP.

Proiect cumparat de la familia Cășuneanu

Costel şi Ionuț Căşuneanu, fiii lui Costel Căşuneanu, antreprenorul ce controlează firma de construcții Pa & Co Internațional, au vandut in anul 2014 participatiile detinute la societatea C & I Building, dezvoltatorul proiectului Unirii View, care obținuse de la Primăria Sectorului 3 autorizația de construire ce le permitea să ridice un turn de birouri inalt de 96 de metri şi cu o suprafață închiriabilă de 18.700 de metri pătrați.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate la acea vreme de BizLawyer, compania Tuilia Invest SA, firma inregistrata in Luxemburg si controlata de investitori belgieni, a cumparat participatiile de cate 12,5% ale fratilor Casuneanu, detinand astfel pachetul integral de actiuni la C & I Building SRL.

Cumparatorul a fost asistat pe parcursul acestei tranzactii de firma de avocati Popovici Nitu Stoica & Asociatii, avocatul care a coordonat echipa de consultanti implicata in proiect fiind Ioana Șampek (Managing Associate).

"Cred în România şi în potențialul enorm al acestei țări. După câțiva ani în care am analizat piața, vrem să profităm de moment şi să ne concentrăm pe dezvoltarea unui proiect-destinație în centrul oraşului (...) A sosit timpul să redăm valoarea acestui oraş istoric şi să ne mutăm atenția de la zonele secundare către centru, având în vedere că acesta este locul principal de întâlnire din oraş, definitoriu pentru stilul de viață al comunității", a declarat Yves Weerts, cu prilejul lansării oficiale a lucrărilor proiectului.

Autor: Maria Teodoru
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 15.02.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional