Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii, alaturi de Eolenvest in ultima mare tranzactie din energie a anului trecut

Bizlawer, 11 Ianuarie 2012

Popovici Nitu & Asociatii este unul din principalii jucatori de pe piata avocaturii de business, activând in principal in tranzactii private in care reprezinta in general interesele corporatiilor internationale.

Firma de avocatura Popovici Nitu & Asociatii a asistat compania Eolenvest la achizitia unui proiect eolian din Braila cu o capacitate de peste 150 de MW. Tranzactia s-a incheiat la jumatatea lunii decembrie, prin preluarea firmei Wind Energy Power Trade, proprietara proiectului eolian, de la un fond de investitii.

Potrivit informatiilor BizLawyer, echipa de avocati care a consiliat Eolenevst in aceasta achizitie a fost condusa de Ernest Popovici, senior partner al firmei Popovici Nitu & Asociatii.

Eolenvest, companie controlata de societatile Filasa, Fibusa si Sanafi, detinute de  familia Lacoste din Franta, vizeaza constructia de parcuri eoliene pe plan local cu o capacitate cumulata de peste 2.500 MW, care ar necesita investitii de 3,75 miliarde de euro. 

Eolenvest detine 40 de societati prin care va derula proiectele din Romania.  

Cel mai mare proiect pe uscat care se afla acum in dezvoltare pe plan local si de altfel si la nivel european este investitia de 1,1 miliarde de euro pe care cehii de la grupul energetic ceh CEZ s-au decis sa o faca in doua localitati dobrogene, Fantanele si Cogealac. Aici urmeaza sa fie instalate, pana in 2012, turbine eoliene cu o capacitate instalata totala de 600 MW.   

Cele mai mari zece proiecte eoliene functionale in acest moment in Romania au o capacitate instalata totala de peste 700 MW, cat un reactor al centralei nucleare de la Cernavoda, investitiile in aceste parcuri de “mori de vant” fiind de peste 1,2 mld. euro. În prezent, cel mai mare proiect de acest tip este dezvoltat de cehii de la CEZ în comuna dobrogeană Fântânele.  

In luna noiembrie, Filasa a inaugurat deschiderea proiectului de investiție în 12 parcuri eoliene în valoare de 780 de milioane de euro, ce se va face în nouă comune din județul Suceava. Directorul de proiect Eolenvest, Bogdan Buzdugan, a declarat că cele 12 parcuri eoliene vor fi grupate pe opt localități din zona Suceava-Gura Humorului-Fălticenisi a subliniat că, având o putere instalată totală de 519 MW/h, acesta va concura la titul de „cel mai mare parc eolian din țară”.

Popovici Nitu & Asociatii este unul din principalii jucatori de pe piata avocaturii de business, activând in principal in tranzactii private in care reprezinta in general interesele corporatiilor internationale. Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional