Press Reviews

Cargill vinde operatiunile de pe piata uleiurilor vegetale din România catre Expur. Popovici Nitu & Asociatii, de partea vanzatorului

Bizlawyer, 07 Februarie 2013

Producătorul şi furnizorul de produse şi servicii alimentare Cargill a încheiat un acord cu Expur, o filială a companiei franceze Sofiproteol, pentru vânzarea activelor sale de presare, rafinare şi îmbuteliere din România. Tranzacţia vizată are ca obiect şi mărcile de uleiuri vegetale îmbuteliate Untdelemn de la Bunica şi Olpo şi o parte din echipamentele de presare, rafinare şi îmbuteliere a uleiului.

PNSA

Cargill va închide în acest an unitatea de producţie a uleiurilor vegetale de la Podari (Dolj), intenţionând să se concentreze pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole pe piaţa locală, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activităţile de producţie de nutreţuri, a anunţat miercuri operatorul.

'Cargill a luat decizia strategică de a-şi înceta operaţiunile de pe piaţa uleiurilor vegetale din România şi de a se concentra pe creşterea şi dezvoltarea operaţiunilor agricole, inclusiv pe serviciile acordate fermierilor şi pe activităţile de producţie de nutreţuri derulate pe această piaţă. Prin urmare, după vânzarea activelor sale, Cargill îşi va închide unitatea de producţie de la Podari, localitate aflată în sudul României, aceasta nefăcând obiectul tranzacţiei', se arată într-un comunicat al producătorului.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Cargill Oils S.A., Martin Schuldt, a precizat că firma franceză Expur este deja prezentă pe piaţa uleiurilor vegetale din România, iar acordul încheiat cu acesata oferă oportunităţi mai favorabile pentru viitorul acestei afaceri şi al mărcilor sale.

'Cargill are o prezenţă puternică în România, care rămâne o ţară importantă pentru noi din punct de vedere strategic. Vom continua să ne dezvoltăm operaţiunile locale oferind fermierilor diverse produse, servicii, consultanţă şi instrumente financiare. Lucrăm în strâns parteneriat cu industria alimentară şi a nutreţurilor din România, furnizând acesteia materie primă de cea mai înaltă calitate', a declarat Martin Schuldt.

Conducerea companiei preconizează că tranzacţia va fi încheiată în anul 2013, după primirea aprobării din partea autorităţilor din domeniul concurenţei. După finalizarea acesteia, Cargill va lua măsurile necesare pentru sistarea tuturor operaţiunilor de producţie la fabrica de la Podari.

Potrivit informatiilor BizLawyer, Cargill a fost asistat in aceasta tranzactie de avocatii firmei Popovici Niţu & Asociaţii.

Cargill este un producător şi furnizor internaţional de produse şi servicii alimentare, agricole, financiare şi industriale. Înfiinţată în 1895, Cargill este o societate cu capital privat cu 142.000 de angajaţi în 65 de ţări.

În România, societatea este prezentă din 1996 şi are în jur de 900 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în 23 de puncte de lucru din toată ţara. Cargill desfăşoară activităţi în domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase, al uleiurilor îmbuteliate şi rafinate şi al nutreţurilor pentru animale.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional