Press Reviews

Popovici Nitu & Asociatii si Clifford Chance Badea, în tranzactia prin care belgienii Weerts au vândut cehilor CTP parcul logistic din Deva. Ce avocati au condus echipele

Bizlawyer | 07 August 2015

CTP Invest, unul dintre liderii parcurilor de business din Europa Centrala, a preluat proiectul Deva Logistics Park de la grupul belgian Weerts, marcând astfel a treia achizitie pe piata româneasca în acest an, dupa preluarea Mercury Logistics Park din Capitala si a parcului logistic Cefin Arad (90.000 mp). Tranzactia in valoare de 10 milioane de euro a fost anuntata miercuri.

PNSAIoana Sampek (stanga), Avocat Colaborator Coordonator Popovici Nitu & Asociati si Loredana Ralea, Counsel Clifford Chance Badea

Compania si-a anuntat in primavara planurile de extindere în România, investiţiile planificate ridicându-se la suma de 100 de milioane de euro. CTP mai deține 120 de hectare de teren în tara noastra în localităţi precum Mădăraş, Borş, Piteşti şi Cluj.

Potrivit informatiilor BizLawyer, vanzatorul a fost asistat de avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii, in timp ce cumparatorul a avut alaturi o garnitura de avocati de la Clifford Chance Badea.

Echipa Popovici Nitu & Asociatii a fost coordonata de Ioana Sampek, Avocat Colaborator Coordonator. Clifford Chance Badea a pus la dispozitia clientului o garnitura coordonata de Loredana Ralea, Counsel, si Monica Andrei, Senior Associate. Avocatii fac parte din echipa de Corporate M&A coordonata de Nadia Badea, Partener Clifford Chance.

Belgienii lucreaza de mai multe vreme in proiectele locale cu firma Popovici Nitu & Asociatii. In urma cu un an, BizLawyer a descris tranzactia prin care o firma din grupul Weerts a preluat de la familia Casuneanu participatiile detinute la societatea C & I Building, dezvoltatorul proiectului Unirii View, care dezvolta in Bucuresti un turn de birouri cu 17 etaje, inalt de 96 de metri şi cu o suprafaţă închiriabilă de 18.700 de metri pătraţi. Si atunci, avocatul care a coordonat echipa de consultanti implicata in proiect a fost tot Ioana Șampek.

După achiziţionarea parcului logistic din Deva, acesta îşi va schimba denumirea în CTPark Deva. CTPark Deva este situat în apropiere de autostrada A1, lângă Deva.

"Afacerile noastre se dezvoltă rapid în România, pe măsură ce tot mai mulţi investitori caută spaţii de clasă A, premium, pentru activităţi industriale sau logistice. Cu achiziţia CTPark Deva oferim acum depozite de calitate într-o locaţie nouă, premium, situată în vestul ţării. Vom continua să construim şi să cumpărăm în România spaţii potrivite pentru partenerii noştri tradiţionali care sunt companiile internaţionale şi jucătorii importanţi de pe piaţa locală", a declarat Remon Vos, directorul executiv al CTP.

În acest an, CTP a mai achiziţionat fostul Mercury Business Park, redenumit CTPark Bucharest West. Dezvoltatorul olandez CTP deţine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat de parcuri de afaceri premium în Europa Centrală, cu peste 2,5 milioane de metri pătraţi de spaţii de clasă A în peste 50 de locuri.

Autor: Andrei Delcet
Sursă: Bizlawyer

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional