Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații, într-o finanțare de 200 mil. euro acordată de un consorțiu de banci italiene grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani

BizLawyer | 03 Februarie 2016

Grupul Magnetto Wheels a cumpărat la începutul anului 2000 pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani.

Avocatii Popovici Nitu Stoica & Asociatii au fost implicati, la sfarsitul lunii decembrie, intr-o tranzactie de finantare de cca. 200 de milioane de euro acordata de un consortiu format din bancile IMI SpA, Monte dei Paschi di Siena SpA, BNP Parisbas, Unicredit SpA, Banca Popolare di Milano SpA, grupului care detine in Romania firma MW România SA Drăgăşani (fosta întreprindere Roţi Auto Drăgăşani). Potrivit datelor obtinute din Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare, firma de avocati a actionat pentru compania romaneasca, in conditiile in care, in temeiul contractului de garantie din data de 18 decembrie 2015, MW Romania SA a constituit o garantie corporativa in favoarea bancilor finantatoare.

PNSA

Informatiile BizLawyer arata ca aceasta este a doua finantare in care Popovici Nitu Stoica & Asociatii consiliaza grupul italian Magnetto Wheels, dupa cea din 2012, cu o valoare de 235 de milioane euro.

Grupul Magnetto Wheels a cumpărat la începutul anului 2000 pachetul majoritar de acţiuni al fostei societăţi Roţi Auto Drăgăşani. Valoarea tranzacției, reprezentând prețul pentru pachetul de acțiuni și investițiile, s-a ridicat la 8,6 milioane euro.

În total, grupul italian Magnetto Wheels a investit în unitatea vâlceană peste 35 milioane de euro (fonduri direcţionate pentru realizarea unui program general de retehnologizare a societăţii), iar pentru viitor urmează să fie alocate alte milioane de euro pentru investiţii. La Drăgăşani a fost transferată o linie de producţie dezafectată din Italia, ca urmare a reorganizării grupului italian pe baza unei strategii care vizează relocarea producţiei către ţări unde costurile cu forţa de muncă sunt reduse. Totodată, la fabrica de la Drăgăşani au fost transferate şi o parte din contractele pe care SC MW România SA Drăgăşani le are cu mai mulţi producători auto din Europa.

Potrivit ultimelor situaţii financiare, societatea MW România SA a realizat in 2014 un profit de peste 26,8 milioane de lei, o cifră de afaceri de circa 178 milioane de lei şi încasări de 182,6 milioane de lei. La data de 31 decembrie 2014, SC MW România SA Drăgăşani avea datorii totale de circa 48,2 milioane de lei.

Fabrica produce aproape 5 milioane de jante auto în fiecare an.

Popovici Nitu Stoica & Asociatii a fost implicata in trecutul apropiat in mai multe tranzactii de finantare, in domenii precum IT, agribusiness, pharma sau energie. Un clasamant BizLawyer intocmit in 2014 a pozitionat firma coordonata de Ernest Popovici si Florian Nitu pe primul palier dupa numarul finantarilor asistate.

Autor: Andrei Delcet
Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediţia online a BizLawyer din data de 03.02.2016

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional