Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații alături de Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România

Legal Marketing | 19 Iunie 2018

Echipa de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România in vanzarea a două terenuri din portofoliul companiei rezidențiale Adama, către Speedweel Real Estate Development, după ce a tranzacționat alte terenuri la finele anului trecut.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații alături de Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România

Cele două proprietăți situate pe strada Jandarmeriei, în zona de Nord a Bucureștiului, au o suprafață totală de peste 50.000 de metri pătrați.

„Suntem încântați că am finalizat o nouă etapă în strategia noastră de a vinde proprietăți care nu se identifica cu portofoliului nostru office și de retail. Vom continuă procesul de vânzare pentru portofoliul extins de terenuri premium deținut de Adama, terenuri care sunt potrivite în special dezvoltărilor rezidențiale”, a declarat Fulga Dinu, Country Manager Operations pentru IMMOFINANZ România.

Speedwell este un dezvoltator imobiliar cu servicii complete, cu focus pe Europa de Est și în special România. Cele două proprietăți fac parte din ansamblul Jandarmeriei Residence și din complexul Jandarmeriei Office. Prima proprietate are o suprafață de aproximativ 25.268 de metri pătrați, iar cel de-al doilea teren este în jur de 25.721 de metri pătrați. Părțile au căzut de acord să nu dezvăluie alte detalii despre tranzacții.

„Terenurile de pe stradă Jandarmeriei reprezintă veriga lipsa în completarea portofoliului rezidențial Speedwell pe segmentul premium de piață. Dimensiunea proiectului va permite creșterea calității convieturii în centrul orașului. Terenurile în sine vor fi deservite de facilități precum centre de retail, de relaxare și zone office în vecinătatea directă. Una dintre aceste zone office este reprezentată de noul proiect de birouri Speedwell situat pe DN1”, a declarant Didier Balcaen, General Manager al Speedwell.

IMMOFINANZ Group a finalizat în noiembrie 2011 achiziția a 69,22% din Adama Holding Public Ltd. (Adama), pentru prețul de 42,43 de milioane de euro. Grupul a mai investit și în 2007 în companie, când a devenit unicul acționar – a cumpărat de la fondul de hedging american Tiger Global, de la Morgan Stanley, compania ce administrează Lehman Brothers Marea Britanie și de la fondatori.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 19.06.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional