Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat RTC Proffice Experience, subsidiară Oresa Ventures, în tranzacția care a presupus achiziționarea Paper Plus SRL

Legal Marketing | 6 noiembrie 2018

La sfârşitul lunii octombrie 2018 RTC Proffice Experience a achiziţionat activitatea de distribuţie de produse de curăţenie şi igienă a Paper Plus SRL. Prin această tranzacţie RTC îşi consolidează prezenţa în segmentul de soluţii de curăţenie şi igienă, adăugând o echipă experimentată de vânzări şi lărgind oferta de produse pentru clienţii săi.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat RTC Proffice Experience, subsidiară Oresa Ventures, în tranzacția care a presupus achiziționarea Paper Plus SRL

Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistat RTC Proffice Experience, o subsidiară a fondului suedez de investiții Oresa Ventures. Echipa de avocați a fost condusă de Silviu Stoica, Partner alături de Vlad Ambrozie, Managing Associate. Echipa extinsă a fost formată din Ioana Dumitru și Codrin Luță, Managing Associates, Laura Ambrozie și Cristina Marcu, Senior Associates. Echipa care a oferit consultanță în privința aspectelor fiscale a fost formată din Mihaela Pohaci, Partner PNSA Tax SRL și Raluca Rusu, Senior Tax Manager.

Cu vânzări de 1.5 milioane euro în 2017, Paper Plus este prezent de 16 ani pe piaţă ca specialist în distribuţia instituţională de produse de igienă şi curăţenie a unor furnizori recunoscuţi global, concentrându-se pe zona Bucureşti şi sectorul Ilfov.

“Această tranzacţie este în linie cu strategia noastră de diversificare a portofoliului de produse şi de consolidare a poziţiei de furnizor complet pentru clienţii noştri.” a declarat Şerban Oarză, CEO al RTC.

“Acest pas ne va permite să oferim clienţilor noştri acces la o gamă mult mai largă de produse şi servicii, iar colegilor noştri posibilitatea unei cariere într-o companie lider în segmentul de distribuţie B2B.” a declarat antreprenorul Marian Ivan, proprietar Paper Plus.

RTC este lider pe segmentul distribuţiei de articole indirecte pentru spaţii de lucru, încheind anul 2017 cu o cifră de afaceri de 28 milioane de euro. Aflat în portofoliul de investiţii al Oresa Ventures din 2011, RTC este prezent pe piaţă de peste 25 ani, timp în care şi-a diversificat constant portofoliul de produse şi servicii. În momentul de faţă RTC are cea mai cuprinzătoare gamă de produse necesare în desfăşurarea activităţii companiilor: echipamente de protecţie a muncii, produse şi echipamente de curăţenie şi igienă, mobilier, tehnică de birou, papetărie şi produse promoţionale.

Oresa Ventures este o companie suedeză de investiţii care a alocat în ultimii ani peste 200 de milioane de euro în regiune, cu focus pe România. Din portofoliul actual al Oresa Ventures fac parte brokerul de credite Kiwi Finance, grupul de materiale de construcții Somaco, Romanian Business Consult în sectorul IT și La Fântâna, liderul local al distribuției de apă în sistem watercooler.

Amintim faptul că avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au oferit consultanță Oresa Ventures în cele mai importante tranzacții M&A în ultimii 12 ani: vânzarea / achiziționarea La Fântâna; a unor subsidiare Somaco; RTC Proffice; Romanian Business Consult; G&D Teius; Blue Coffee; Atlas Paints; Fabryo Corporation.

Articol publicat în ediţia online a Legal Marketing din data de 06.11.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional