Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat RTC Proffice Experience, subsidiară Oresa Ventures, în tranzacția care a presupus achiziționarea Paper Plus SRL

Legal Marketing | 6 noiembrie 2018

La sfârşitul lunii octombrie 2018 RTC Proffice Experience a achiziționat activitatea de distribuție de produse de curățenie şi igienă a Paper Plus SRL. Prin această tranzacție RTC îşi consolidează prezența în segmentul de soluții de curățenie şi igienă, adăugând o echipă experimentată de vânzări şi lărgind oferta de produse pentru clienții săi.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat RTC Proffice Experience, subsidiară Oresa Ventures, în tranzacția care a presupus achiziționarea Paper Plus SRL

Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistat RTC Proffice Experience, o subsidiară a fondului suedez de investiții Oresa Ventures. Echipa de avocați a fost condusă de Silviu Stoica, Partner alături de Vlad Ambrozie, Managing Associate. Echipa extinsă a fost formată din Ioana Dumitru și Codrin Luță, Managing Associates, Laura Ambrozie și Cristina Marcu, Senior Associates. Echipa care a oferit consultanță în privința aspectelor fiscale a fost formată din Mihaela Pohaci, Partner PNSA Tax SRL și Raluca Rusu, Senior Tax Manager.

Cu vânzări de 1.5 milioane euro în 2017, Paper Plus este prezent de 16 ani pe piață ca specialist în distribuția instituțională de produse de igienă şi curățenie a unor furnizori recunoscuți global, concentrându-se pe zona Bucureşti şi sectorul Ilfov.

“Această tranzacție este în linie cu strategia noastră de diversificare a portofoliului de produse şi de consolidare a poziției de furnizor complet pentru clienții noştri.” a declarat Şerban Oarză, CEO al RTC.

“Acest pas ne va permite să oferim clienților noştri acces la o gamă mult mai largă de produse şi servicii, iar colegilor noştri posibilitatea unei cariere într-o companie lider în segmentul de distribuție B2B.” a declarat antreprenorul Marian Ivan, proprietar Paper Plus.

RTC este lider pe segmentul distribuției de articole indirecte pentru spații de lucru, încheind anul 2017 cu o cifră de afaceri de 28 milioane de euro. Aflat în portofoliul de investiții al Oresa Ventures din 2011, RTC este prezent pe piață de peste 25 ani, timp în care şi-a diversificat constant portofoliul de produse şi servicii. În momentul de față RTC are cea mai cuprinzătoare gamă de produse necesare în desfăşurarea activității companiilor: echipamente de protecție a muncii, produse şi echipamente de curățenie şi igienă, mobilier, tehnică de birou, papetărie şi produse promoționale.

Oresa Ventures este o companie suedeză de investiții care a alocat în ultimii ani peste 200 de milioane de euro în regiune, cu focus pe România. Din portofoliul actual al Oresa Ventures fac parte brokerul de credite Kiwi Finance, grupul de materiale de construcții Somaco, Romanian Business Consult în sectorul IT și La Fântâna, liderul local al distribuției de apă în sistem watercooler.

Amintim faptul că avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au oferit consultanță Oresa Ventures în cele mai importante tranzacții M&A în ultimii 12 ani: vânzarea / achiziționarea La Fântâna; a unor subsidiare Somaco; RTC Proffice; Romanian Business Consult; G&D Teius; Blue Coffee; Atlas Paints; Fabryo Corporation.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 06.11.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional