Press Reviews

Holcim și fondul de investiții Oresa au semnat contractul de vânzare a Somaco Prefabricate. Popovici Nițu Stoica & Asociații, alături de clientul tradițional Oresa

Legal Marketing | 16 iulie 2019

Holcim România și Oresa au semnat contractul pentru achiziția a 100% din acțiunile Somaco Grup Prefabricate. Achiziția este supusă aprobărilor din partea autorității de concurență din România.

PNSA
Echipa de avocati PNSA a fost coordonata de Silviu Stoica, Partener si i-a inclus pe Vlad Ambrozie, Managing Associate si Ruxandra Petcu, Associate.

Holcim România a fost asistată în tranzacție de Filip & Company și consultanții Mazars, iar Oresa a fost asistată de KPMG și Popovici Nițu Stoica & Asociații. Echipa de avocati PNSA a fost coordonata de Silviu Stoica, Partener si i-a inclus pe Vlad Ambrozie, Managing Associate si Ruxandra Petcu, Associate.

Astfel, Holcim România, parte a grupului LafargeHolcim, intenționează să își diversifice portofoliul de materiale de construcții prin achiziția Somaco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața autohtonă, specializat în prefabricate din beton și BCA (beton celular autoclavizat).

”Holcim România investește constant în dezvoltarea produselor și soluțiilor oferite, ca parte a Strategiei noastre – Construim pentru viitor 2022. În acest caz, ne propunem să achiziționăm Somaco, o afacere de succes, cu experiență și tradiție pe piața materialelor de construcții locală. Ne dorim să îi întâmpinăm în familia LafargeHolcim și, împreună, să ajutăm România să construiască mai bine prin livrarea de soluții durabile și diverse, menite să răspundă nevoilor reale ale clienților noștri”, a declarat Horia Adrian, CEO Holcim România.

Somaco operează cinci fabrici de materiale prefabricate din beton în Teiuș, Timișoara, Târgoviște, Buzău, și Roman, precum și o fabrică destinată producției de BCA (beton celular autoclavizat) în Adjud.

Compania are un portfoliu puternic de soluții prefabricate pentru structuri clădiri industriale destinate activităților de producție, logistică și comerciale, precum și soluții prefabricate pentru construcții infrastructură (poduri, tuneluri, metrou) sau sisteme de apă și canalizare. Somaco a raportat o cifră de afaceri consolidată în valoare de aproximativ 56 milioane EUR în 2018 și are aproximativ 750 de angajați.

Firma Somaco a fost dezvoltată în urma investițiilor începute în 2008 de către compania de investiții Oresa, care a achiziționat cele șase fabrici în mai multe etape și a derulat un program ambițios de echipare, de modernizare tehnologică și de creștere a capacității și calității producției.

”Suntem mândri de modul în care am reușit, în parteneriat cu echipa de management, să creștem business-ul Somaco de peste cinci ori de la intrarea în portofoliul nostru, recunoscut acum ca un furnizor de top în soluții prefabricate din beton și un partener de încredere pentru marile firme de construcții din România”, a adăugat Cornel Marian, Partner Oresa.

„Oresa ne-a facilitat accesul la finanțare pentru investiții în tehnologie și în oameni, precum și accesul la expertiza de business specifică industriei. A încurajat o cultură sănătoasă bazată pe antreprenoriat, profesionalism și grija pentru client. Intrarea Somaco în grupul LafargeHolcim este o oportunitate extraordinară pentru echipă, pentru accelerarea dezvoltării business-ului Somaco și lansarea unor produse și soluții prefabricate inovatoare în România”, a adăugat Sorin Miron, CEO Somaco.

Amintim faptul că in ultimii 13 ani, Popovici Nițu Stoica & Asociații a asistat Oresa Ventures la vânzarea sau achiziționarea companiei La Fantana, a mai multor sucursale Somaco, Romanian Business Consult, G & D Teius, Blue Coffee, RTC Proffice Experience, Atlas Paints, precum și achiziționarea Fabryo în 2006.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 16.07.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional