Press Reviews

Cristian Popescu, partener în cadrul casei de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii: Dezvoltarea pe care a cunoscut-o agricultura se datorează fermierilor şi Uniunii Europene

Ziarul Financiar | 1 noiembrie 2019

RETAIL & AGROBUSINESS
Cristian Popescu, partener în cadrul casei de avocatură Popovici, Niţu, Stoica & Asociaţii crede că dezvoltarea agriculturii din România se datorează fermierilor şi subvenţiilor primite de la Uniunea Europeană, iar inputul statului a fost unul foarte mic.

PNSA
Cristian Popescu, partener - ZF Agribusiness 2019

”Fiind de 10 ani în agribusiness, am observat că agricultura s-a dezvoltat. Aş lăsa la o parte discuţiile laudative. Agricultura reprezintă acum 5% din PIB. Dezvoltarea pe care a cunoscut-o agricultura se datorează fermierilor şi Uniunii Europene, este mai puţin datorată statului. Inputul statului a fost spre minimum în ultimii 10 ani”, a declarat Cristian Popescu în cadrul conferinţei ZF Agribusiness 2019.

Alte declaraţii:

  • Putem să compensăm prin educarea fermierilor – aşa îi scoatem din sărăcie, nu cu subvenţii de la stat.
  • Inputul statului a fost minimal şi prost. Avem o infrastructură foarte proastă şi legislaţie proastă.
  • Se discută de ani de zile despre legea comasării şi nu s-a dezvoltat nimic.
    Este multă birocraţie în subvenţiile APIA şi statul nu înţelege că acestea sunt subvenţii financiare care trebuie să circule.
  • Sunt 109.000 de fermieri până în 35 de ani în România.
  • România se dezvoltă foarte bine pe programele cu finanţare europeană. Subvenţia României din partea Uniunii Europene este cu componentă socială.

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.10.2019

 

Valid XHTML 1.0 Transitional