Press Reviews

Avocații PNSA au asistat dezvoltatorul belgian WdP în trei proiecte privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice, finalizate recent pe piața locală. Partenerul Valentin Creața, în prim plan

BizLawyer | 9 Septembrie 2020

În toate proiectele, Popovici Nitu Stoica & Asociatii a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achizitie, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.

Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a acordat asistență juridică WdP (Warehouses de Pauw Romania SRL), unul dintre cei mai mari dezvoltatori belgieni și proprietari de spații logistice și de depozitare, în trei proiecte importante, finalizate în ultima perioadă, privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice. Echipa Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost coordonată de Valentin Creața, în calitate de avocat asociat, și le-a inclus pe Cristiana Blei, avocat colaborator senior, și Luiza Drăghici, avocat colaborator. În toate proiectele, Popovici Nițu Stoica & Asociații a acordat asistență juridică pe parcursul întregului proces de achiziție, incluzând analiza documentelor aferente proiectului, pregătirea due diligence, pregătirea documentelor tranzacțiilor, negociere și closing, precum și asistență juridică la dezvoltarea proiectelor dupa achiziție.

PNSA
Avocații PNSA au asistat dezvoltatorul belgian WdP în trei proiecte privind achiziția și dezvoltarea de spații logistice. Partenerul Valentin Creața, în prim plan

Avocații PNSA au asistat, de altfel, dezvoltatorul WdP, de-a lungul timpului, în mai multe proiecte pe piața locală. În ultimii cinci ani, WdP a achiziționat mai multe active, printre care de amintit sunt Profi Cluj, P&G Timişoara, Quehenberger Clinceni, Flenco Ghimbav și Carrefour Brazi. Dezvoltatorul belgian a intrat pe piața din România în anul 2007, prin lansarea subsidiarei WDP Development, în parteneriat cu Jeroen Biermans.

Trei proiecte finalizate în Timișoara, Cluj și Craiova

Unul dintre cele trei proiecte asistate recent este acela prin care WdP a preluat o extensie a Dunca Logistics Centre. Achiziția privește extinderea parcului logistic Dunca Logistics Centre cu aproximativ 2,4 hectare de teren, situat în Dumbravița (Timișoara), județul Timiș. Anterior, în 2018, avocații PNSA asistaseră dezvoltatorul în achizția Centrului Logistic Dunca, cu aproximativ 37.000 mp de spații de depozitare de clasă A, situat în Timișoara, de la Dunca Imobiliare. La vremea respectivă, echipa de avocați a fost coordonată de partenerii Valentin Creața și Ioana Șampek, în colaborare cu experți în Taxe de la PNSA Tax.

Tot de dată recentă este și achiziția Aquila Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția parcului logistic Aquila Logistics Centre, cu o suprafață de aproximativ 3,2 hectare de teren și 18.500 mp de spații de depozitare Clasa A, situat în Apahida, județul Cluj.

Cel de-al treilea proiect finalizat recent, asistat de avocații PNSA, este și achiziția si dezvoltarea Craiova Logistics Centre. Proiectul a presupus achiziția unei suprafete de 16,3 hectare de teren, situat în Almaj (Craiova), județul Dolj, și asistență la dezvoltarea unui parc logistic Clasa A.

WdP are planuri de un un miliard de euro pe piața locală

Warehouses de Pauw este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România. În viziunea lui Jeroen Biermans, director general al WDP România, până în 2023, planurile dezvoltatorului de logistice și de depozitare vizează operarea unui portofoliu de un miliard de euro în România.

"România este un element central al strategiei WDP. Plănuim ca, până în 2023, să deținem şi să operăm un portofoliu de un miliard de euro în această țară, echivalentul a aproximativ 20% din portofoliul total al activelor WDP", a spus Biermans în luna aprilie, atunci când WdP a primit o investiție de 205 milioane de euro din partea Corporației Financiare Internaționale (IFC), membră a Grupului Băncii Mondiale.

România a fost anul trecut unul dintre motoarele principale ale creșterii pentru companie, randamentul pieței locale fiind de 8,2% superior celui înregistrat în Europa de Vest, care a fost de 6,1%. În România, compania a investit anul trecut 92 milioane euro și a livrat 180.400 mp de proiecte logistice și industriale pentru clienți precum Carrefour (11.000 mp), Metro (58.000 mp), LPP (22.000 mp), Mediapost (10.000 mp), Sogefi (34.000 mp) sau Iron Mountain (10.500 mp).

Pe piața locală, dezvoltatorul urmează să livreze în Q4 din 2020 încă 10.000 mp spații de depozitare pentru Decathlon. Bugetul pentru extinderea hubului din Stefăneștii de Jos este de 5 milioane euro, retailerul francez de articole sportive semnând un contract de închiriere pe 10 ani.

De asemenea, în 2020 WDP urmează să finalizeze în România o serie de proiecte importante pentru Auchan, în Ștefăneștii de Jos (77.000 mp), Ursus Breweries, Buzău (21.000 mp), Carrefour, Deva (40.000 mp), Aeronamic Eastern Europe, Sibiu (4.000 mp), Alcar, Ștefăneștii de Jos (10.000 mp), sau Pirelli, Slatina (62.000 mp).

Principalii proprietari de parcuri logistice şi industriale din România sunt în acest moment CTP, WDP, P3, VGP, Globalworth, Alinso Group, Logicor, ICCO Group, Helios Phoenix, TRC, cu portofolii variind între 100.000 şi peste 700.000 mp.

Legal 500: PNSA, una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață

Înființată în anul 1995, Popovici Nițu Stoica & Asociații este unul din liderii avocaturii de afaceri în România. PNSA grupează peste 80 de avocați și consultanți, din care 16 avocați asociați, dispunând de expertiză la cel mai înalt nivel, larg recunoscută în mediul de afaceri și profesional.

Firma este poziționată în Tier 1 de Legal 500 pentru practicile de Commercial, Corporate and M&A, Dispute Resolution, PPP and Procurement, Real Estate and Construction, Restructuring and Insolvency și în Tier 2 pentru alte 7 arii.

„Popovici Nițu Stoica & Asociații s-a impus ca una dintre cele mai active firme tranzacționale de pe piață, având în ultimul deceniu un volum imens de activitate în practica de M&A. Pe lângă investițiile strategice corporate, firma are, de asemenea, o mare experiență în ceea ce privește sectorul de private equity și domeniul imobiliar corporativ, precum și în piețe de capital, concurență, regulatory și taxe”, notează ghidul juridic internațional în ediția din 2020.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 09.09.2020

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional