News

PNSA a obținut executarea silită a subvențiilor UE datorate fermierilor

12 Octombrie, 2020

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins în data de 02.10.2020 recursul Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) împotriva deciziei Curții de Apel București, de confirmare a faptului că subvențiile APIA acordate fermierilor pot fi cesionate și executate silit.

PNSAPNSA a obținut executarea silită a subvențiilor UE datorate fermierilor

După aproape 5 ani, PNSA a câștigat definitiv un litigiu care permite creditorilor să execute silit subvențiile UE plătibile fermierilor de către APIA.

Aceste subvenții se cuvin fermierilor, însă odată ce sumele de primit de către fermieri sunt confirmate de către APIA, aceste creanțe trebuie să circule liber. Transmiterea liberă a creanțelor este importantă pentru ca piețele să funcționeze bine și pentru rezolvarea blocajelor financiare în agricultură.

Echipa PNSA care a gestionat dosarul a fost formată din Cristian Virgil Popescu (Avocat Asociat), Camelia Pătrașcu (Avocat Colaborator Coordonator) și Sorin Dincă (Avocat Colaborator).

****

Înființată în anul 1995, Popovici Nițu Stoica & Asociații este unul din liderii avocaturii de afaceri în România. Popovici Nițu Stoica & Asociații grupează peste 80 de avocați și consultanți, din care 16 avocați asociați, dispunând de expertiză la cel mai înalt nivel, larg recunoscută în mediul de afaceri și profesional.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional