Press Reviews

Elvetienii de la Ameropa Holding merg pe mana avocatilor de la Popovici Nitu & Asociatii si pe piata de capital. Oferta de preluare a Azomures, aprobata in timp record

Bizlawyer, 23 Mai 2012

Traderul elvetian de ingrasaminte si cereale Ameropa Holding este consiliat de avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii in oferta prin care intentioneaza sa preia de pe Bursa 24,1% din actiunile combinatului Azomures, pentru 63 de milioane de euro.

PNSA

Potrivit unor surse din piata de capital, acestia au obtinut pentru clientul elvetian cea mai rapida aprobare data vreodata de CNVM pentru o astfel de operatiune. Unda verde data de  institutia de reglementare si supraveghere a pietei de capital a venit la doar o zi dupa depunerea documentatiei. Echipa de avocati care-i consiliaza pe elvetieni este condusa de Bogdan C. Stoica, partener al firmei Popovici Nitu & Asociatii.

Oferta a fost aprobată azi de CNVM şi se va derula în perioada 5 - 25 iunie, fiind intermediată de ING Bank. Ameropa va derula o ofertă de preluare şi la Chimpex, prin care vrea să preia 9,57% din acţiunile operatorului portuar pentru 2,3 milioane euro. Traderul elveţian propune şi în acest caz un preţ peste cotaţia de la bursă.

Contactata de BizLawyer, casa de avocatura nu a vrut sa faca nici un comentariu pe aceasta tema.

Popovici Nitu & Asociatii a asistat Ameropa Holding la preluarea pachetului de control al Azomures, una dintre cele mai mari tranzactii din ultimii ani, comparabila cu cea prin care kazahii de la KazmunaiGaz au preluat grupul Rompetrol, controlat de Dinu Patriciu.

Finalizarea negocierilor in urma carora Ameropa Holding a preluat pachetul majoritar al Azomures si, indirect, controlul societății Chimpex SA Constanța, a fost anuntata in decembrie 2011. Ulterior, elvetienii au precizat că vor investi peste 200 de milioane de dolari, în următorii patru ani, în protecţia mediului şi eficientizarea producţiei de îngrăşăminte chimice la Azomures.

Popovici Niţu & Asociaţii a oferit consultanță holdingului Ameropa de-a lungul timpului, inclusiv cu privire la preluarea Comcereal Constanta, in 2009, prin intermediul mai multor tranzacţii pe bursă şi a unei oferte publice de preluare.

Azomureş este una dintre cele mai mari şi mai profitabile companii de pe bursă, cu afaceri de 285 milioane de euro în 2010.

Ameropa este o companie elveţiană fondată în 1948 cu sediul central lângă Basel, cu afaceri în ţări 26 de ţări pe cinci continente. Compania este prezentă în Brazilia, China, Coreea de Sud sau Statele Unite. În Europa, compania elveţiană este al cincilea jucător de pe piaţa comerţului cu cereale, având afaceri în Austria, Franţa, Italia, Germania, Spania, Serbia, Croaţia sau România. La nivel mondial Ameropa are peste 2.000 de angajaţi şi vinde anual 11 milioane de tone de îngrăşăminte şi trei milioane de tone de cereale.

Ameropa Holding deţine în România şi Ameropa Grains Constanţa, fosta Comcereal Constanţa, unul dintre cei mai mari depozitari de produse agricole de pe piaţa locală.

Popovici Nitu & Asociatii este una dintre cele mai puternice firme de avocatura de pe piata locala. Potrivit ultimului raport DealWach, avocatii firmei au asistat anul trecut cele mai multe si cele mai valoroase fuziuni si achizitii de pe piata locala. De altfel, Popovici Nitu & Asociatii este singura firma de avocati care a „sarit” anul trecut pragul de 1 miliard de euro, suma obtinuta prin insumarea valorilor raportate pentru tranzactiile asistate anul trecut. DealWatch este divizia de cercetare a pieţei fuziunilor şi achiziţilor a Internet Securities Inc, companie preluată în 1999 de britanicii de la Euromoney Institutional Investor.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional