Press Reviews

Exclusiv: Popovici Nitu & Asociatii, ‘special adviser’ pentru Simona Halep. Ce fac avocatii pentru no. 7 din tenisul mondial

Bizlawyer, 28 Februarie 2014

Popovici Nitu & Asociatii este una dintre cele mai puternice si discrete firme din Big4-ul avocaturii de busines din Romania.

Firma de avocati Popovici Nitu & Asociatii (PN&A) acționează în calitate de special adviser pentru jucătoarea română de tenis cu cele mai mari premii din istorie, Simona Halep. În ultimul an, Popovici Nițu & Asociații a consiliat-o pe Simona Halep in toate aspectele profesiei sale, atat in domeniul juridic, cat și fiscal.

PNSA

Debutul relatiei client - avocat cu Simona Halep a coincis oarecum cu momentul in care talentata sportiva romana a facut saltul profesional remarcabil care a propulsat-o intre primele 30 de jucatoarea de tenis ale lumii, potrivit clasamentului WTA. „A fost vorba de un concurs de imprejurari fericite la care au contribuit in egala masura prietenii comuni si expertiza noastra in domeniul sportiv si in cele colaterale”, a precizat Bogdan C. Stoica, partener Popovici Nitu & Asociatii, intr-un interviu acordat BizLawyer.

Avocatul spune ca, in ultimii ani, se poate vorbi de o traditie a PN&A in a sustine din punct de vedere juridic sportivi romani cu performante nationale si internationale notabile, dar si autoritati de organizare si supraveghere in domeniul sportiv. Printre cei consiliati de avocatii firmei Popovici Nitu & Asociatii in ultimii ani au fost Simona Halep si Victor Hanescu, dar si Federatia Romana de Tenis si Federatia Romana de Fotbal. „Ariile de practica specializate de care ne-am folosit pentru realizarea mandatelor incredintate au fost dintre cele mai diverse, de la corporate-comercial si competition, la litigation-arbitration, IP si taxe”, a explicat Bogdan C. Stoica. 

Reamintim ca Simona Halep a urcat luna aceasta de pe locul 9 pe locul 7 WTA, cu 4.435 de puncte, egalând cea mai bună clasare a unei jucătoare de tenis din România, performanță înregistrată de Irina Spîrlea în 1997, conform ierarhiei WTA, care a fost publicată luni.

„Ne bucura in mod deosebit faptul ca putem sa sprijinim juridic si sa fim martori directi la dezvoltarea carierei Simonei Halep, fara indoiala unul dintre cei mai importanti sportivi romani ai momentului in raport de rezultatele sale internationale”, ne-a declarat partenerul Popovici Nitu & Asociatii. Succesul in domeniul sportiv atrage dupa sine antrenarea sportivului intr-o multitudine de relatii contractuale si structuri juridice care contribuie direct si indirect la construirea carierei sportivului si la definirea cadrului juridico-economic in care se pot desfasura activitatile sale extra-sportive, retribuite sau pro-bono.

„Complexitatea suportului juridic oferit este direct proportionala cu succesul profesional al sportivului. Aportul nostru direct ca si consultanti juridici este divers: de la asistenta in negocierea si incheierea contractelor cu antrenori si manageri, a contractelor de reclama si publicitate cu producatori in domeniul sportiv si, in general, cu sponsori, la consiliere fiscala si protectia drepturilor la imagine”, a spus Bogdan C. Stoica intr-un interviu acordat BizLawyer. 

Popovici Nitu & Asociatii, una dintre cele mai puternice si discrete firme din Big4-ul avocaturii de busines din Romania, a fost recunoscuta drept Firma de Avocatura a Anului in Romania şi de către prestigioasa publicație britanică The Lawyer, în cadrul Galei Premiilor Europene The Lawyer 2012, eveniment ce a avut loc la Monte Carlo. Anul acesta, firma coordonata de Ernest Popovici si Florian Nitu a fost din nou pe lista scurta a celor mai bune firme de avocati din Romania, intocmita de publicatia britanica.

Firma de avocatura s-a clasat constant pe primul loc in topul consultantilor juridici din tranzactiile de tip M&A de pe piata locala in ultimii ani. Potrivit rapoartelor DealWach, Popovici Nitu & Asociatii a ocupat prima pozitie, in ultimii ani, cu cele mai multe tranzactii asistate. DealWatch este divizia de cercetare a pieței fuziunilor şi achiziților a Internet Securities Inc., companie preluată în 1999 de britanicii de la Euromoney Institutional Investor.

Autor: Georgian Stoica
Sursă: Bizlawyer

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional