Press Reviews

Exclusiv: Avocati de top in tranzactia Globalworth-Farmexim. NNDKP a fost cu Papalekas, iar Popovici Nitu & Asociatii cu Buluc

Bizlawyer, 14 Iulie 2014

Anul trecut, Unicredit Tiriac Bank a acordat doua finantari, in valoare totala de 61,5 milioane de lei, firmei Farmexim SA, echipa de avocati de la Popovici Nitu & Asociatii fiind coordonata atunci de partenerul Alexandru Ambrozie.

PNSA

 

Doua dintre cele mai puternice firme de avocati de pe piata locala au fost implicate intr-o tranzactie recent incheiata, in valoare de 14,3 milioane de euro. Globalworth, fondul de investitii imobiliare creat de investitorul grec Ioannis Papalekas si listat pe bursa secundară de la Londra, a cumpărat mai multe parcele de teren, care au în total o supafață de cca. 30.000 de mp, de la firma Farmexim, controlata de omul de afaceri Ovidiu Buluc.

Pe terenurile de aproape trei hectare din cartierul Pipera se aflau fostele depozite Farmexim, pe care proprietarul le-a scos la vanzare dupa ce a inaugurat anul acesta un centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiții de peste 16 mil. euro.

Potrivit informatiior obtinute de BizLawyer, Papalekas - care lucreaza in mod traditional cu avocatii firmei NNDKP - a fost asistat in aceasta tranzactie de o echipa coordonata de Ioana Niculeasa (Partener), in timp ce Ovidiu Buluc, care este asistat si reprezentat in toate proiectele doar de avocatii Popovici Nitu & Asociatii, a avut langa el o echipa coordonata de Ela Marin (Managing Associate), din care a facut parte si Vlad Ambrozie.

Contactate de BizLawyer, niciuna dintre firmele sus mentionate nu a vrut sa confirme participarea la aceaatsa tranzacctie sau sa faca vreun comentariu.

Anul trecut, Unicredit Tiriac Bank a acordat doua finantari, in valoare totala de 61,5 milioane de lei, firmei Farmexim SA, unul dintre primii trei distribuitori de medicamente din Romania. Unicredit si Farmexim au semnat doua contracte de creditare, pe data de 3 iunie 2013: in primul dintre acestea a fost inscrisa suma de 40,5 milioane lei, iar in cel de-al doilea - 21,5 milioane de lei. Echipa de avocati de la Popovici Nitu & Asociatii, implicata in acordarea acestor finantari, a fost coordonata de partenerul Alexandru Ambrozie.

Ovidiu Buluc ocupă poziția 34 în ultima ediția a Top 300 Capital, cu o avere estimată la 133-135 mil. euro.

Grecul Ioannis Papalekas este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Bucureşti, în ultimii ani. Fondul Globalworth, creat de el, a inițiat la sfârşitul lunii martie o acțiune de majorare de capital în valoare de 200 mil. euro. Din suma vizată, 112 mil. euro sunt alocați pentru investiții viitoare, din care 94 mil. euro privesc proiecte imobiliare deja contractate sau a căror achiziție se află într-un stadiu avansat de negociere.

Mai mult >>

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional