Press Reviews

Bogdan Stoica, promovat titular al casei de avocatura Popovici Nitu & Asociatii

Ziarul Financiar | 01 Octombrie 2015

Casa de avocatură Popovici Nițu & Asociații l-a numit pe Bogdan C. Stoica în poziția de avocat asociat titular, numire care a condus şi la schimbarea numelui companiei în Popovici Nițu Stoica & Asociații.

PNSAValoarea cumulată a tranzacțiilor coordonate de Bogdan Stoica
se ridică la peste un miliard de euro

Începând cu data de 1 octombrie Bogdan Stoica va prelua şi poziția de deputy managing partner al casei de avocatură.

„Pentru noi această decizie a fost una naturală, iar managing partnerul este ales pe bază de unanimitate, de către asociați, pentru mandate limitate în timp la cinci ani. Aceste mandate pot fi însă succesive. De asemenea, toate deciziile de asociere s-au luat prin consens de la început, inclusiv aceasta”, spune Florian Nițu, unul dintre avocații fondatori.

Popovici Nițu Stoica & Asociații este una dintre cele mai importante zece case de avocatură de pe piața locală, cu afaceri de circa 10 milioane de euro pe an.

Bogdan Stoica lucrează în firmă de circa 16 ani, iar timp de un deceniu a fost avocat asociat. El coordonează tranzacțiile majore ale firmei, fiind specializat în fuziuni şi achiziții.

Valoarea cumulată a tranzacțiilor coordonate de el se ridică la peste 1 mld. euro, iar printre clienți se numără Auchan, Ameropa şi MedLife.

Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații a fost fondată în 1995 de către Ernest Popovici împreună cu mai mulți colaboratori, iar la momentul acela se numea Popovici & Asociații.

La finalul lui 2002 Florian Nițu se asociază cu Ernest Popovici şi devine managing partner, în timp ce acesta din urmă devine senior partner.

Cinci ani mai târziu, firma îşi schimbă denumirea în Popovici Nițu & Asociații în momentul în care Florian Nițu devine avocat asociat titular. De atunci el a deținut şi poziția de managing partner. Astăzi, la opt ani distanță, firma îşi schimbă din nou numele, odată cu cooptarea lui Bogdan C. Stoica ca avocat asociat titular şi ca deputy managing partner.

În 1995 Popovici & Asociații avea doi asociați şi şapte avocați colaboratori, în 2007, cu un nume nou, ajunsese la şase asociați şi 40 de avocați colaboratori, pentru ca astăzi Popovici Nițu Stoica & Asociații să aibă zece asociați şi 70 de avocați colaboratori.

Piața de avocatură de business este estimată la 150-200 de milioane de euro pe an, cu o tendință de scădere din cauza bătăliei pe preț, reducerea numărului de ore lucrate şi scăderea comenzilor de la clienți.

Spre deosebire de alte sectoare economice piața de avocatură este dominată de firmele româneşti.

Sursă: Ziarul Financiar
Autor: Cristina Rosca

Articol publicat în ediția tipărită a Ziarului Financiar din data de 01.10.2015

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional