Yves Weerts pornește lucrările la turnul de birouri Unirii View. Alături de investitorul belgian stau avocații PNSA
BizLawyer | 26 Octombrie 2016
In dezvoltare este implicata firma de avocati Popovici Nițu Stoica & Asocații (PNSA), care l-a asistat pe investorul belgian in toate proiectele sale pe piata locala. Echipa este coordonata de Ioana Sampek, avocatul implicat și in achiziția proiectului.
Lucarile de constructie a proiectului Unirii View, un turn de birouri de 18.000 mp situat în centrul Bucurestiului, au început marti si au ca data de livrare trimestrul al doilea al anului 2018, a anuntat investitorul belgian Yves Weerts.
Unirii View - turn de birouri cu 17 etaje, inalt de 96 de metri, cu o suprafata închiriabila de 18.700 de metri patrati.
In dezvoltare este implicata firma de avocati Popovici Nițu Stoica & Asocații (PNSA), care l-a asistat pe investorul belgian in toate proiectele sale pe piata locala. Echipa este coordonata de Ioana Sampek, avocatul implicat și in achiziția proiectului.
Aflata pe bulevardul Corneliu Coposu, la o distanta de trei minute de Piata Unirii, aceasta cladire de 18 etaje va fi cel mai important proiect de birouri din zona Unirii, cunoscuta ca si "Kilometrul 0" al Capitalei, în ceea ce priveste legaturile de transport si conexiunile cu toate sectoarele Bucurestiului.
Cu o investitie totala estimata la 33 milioane euro, asigurata integral din fondurile proprii ale investitorului, Unirii View va fi o cladire de birouri de clasa A, în forma de poligon, cu 17 etaje superioare, un parter cu spatii de retail si o parcare subterana cu trei niveluri.
Cladirea va avea o suprafata închiriabila de 1.131 mp pe fiecare etaj, cu o latime de 12 metri între fatada si nucleul cladirii, fara stâlpi sau alte elemente de structura, o performanta deosebita mai ales pentru o cladire de tip turn, datorita unor tehnici inovatoare de post-tensionare.
Antreprenorul general pentru proiectul Unirii View este compania de constructii Bog'Art, iar investitorul aflat în spatele proiectului Unirii View, Yves Weerts, este un antreprenor belgian cu istoric solid pe piata de dezvoltare imobiliara din România
Weerts a dezvoltat si vândut cu succes parcul industrial Deva Logistics Park catre fondul de investitii CTP.
"Cred în România si în potentialul enorm al acestei tari. Dupa câtiva ani în care am analizat piata, vrem sa profitam de moment si sa ne concentram pe dezvoltarea unui proiect-destinatie în centrul orasului (...) A sosit timpul sa redam valoarea acestui oras istoric si sa ne mutam atentia de la zonele secundare catre centru, având în vedere ca acesta este locul principal de întâlnire din oras, definitoriu pentru stilul de viata al comunitatii", a declarat Yves Weerts, cu prilejul lansarii oficiale a lucrarilor proiectului.
Potrivit reprezentantei companiei de consultanta imobiliara Griffes, Andreea Paun, care se ocupa de strategia de leasing si management comercial pentru Unirii View, la acest moment sunt discutii avansate cu potentiali chiriasi ai turnului de birouri pentru 40% din suprafata totala proiectului.
Proiect cumparat de la familia Cașuneanu
Costel si Ionut Casuneanu, fiii lui Costel Casuneanu, antreprenorul ce controleaza firma de constructii Pa & Co International au vandut in anul 2014 participatiile detinute la societatea C & I Building, dezvoltatorul proiectului Unirii View, care obtinuse de la Primaria Sectorului 3 autorizatia de construire ce le permitea sa ridice un turn de birouri cu 17 etaje, inalt de 96 de metri si cu o suprafata închiriabila de 18.700 de metri patrati.
Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate la acea vreme de BizLawyer, compania Tuilia Invest SA, firma inregistrata in Luxemburg si controlata de investitori belgieni, a cumparat participatiile de cate 12,5 % ale fratilor Casuneanu, detinand astfel pachetul integral de actiuni la C & I Building SRL.
Cumparatorul a fost asistat pe parcursul acestei tranzactii de firma de avocati Popovici Nitu Stoica & Asociatii, avocatul care a coordonat echipa de consultanti implicata in proiect fiind Ioana Șampek (Managing Associate).
Autor: Andrei Delcet
Sursă: BizLawyer
Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 26.10.2016