Press Reviews

Furnizorul de servicii software NTT Data România se mută anul viitor în turnul de birouri Unirii View

Ziarul Financiar | 7 August 2017

Dezvoltatorul belgian Yves Weerts, care construieşte turnul de birouri de 18 etaje din apropierea Pieţei Unirii din Bucureşti, a închiriat 4.000 de metri pătraţi din imobil – adică aproape un sfert – către furnizorul de servicii şi soluţii software NTT Data România.

PNSA

„NTT Data România este prima companie care a ales Unirii View ca viitor sediu. În prezent, am ieşit cu lucrările din subteran şi avansăm cu construcţia potrivit graficului. Investiţia în dezvoltarea Unirii View este realizată 100% din fonduri proprii”, spune Yves Weerts, investitorul care dezvoltă Unirii View.

Belgianul investeşte 33 de milioane de euro în imobilul care va avea o suprafaţă închiriabilă de aproximativ 18.000 de metri pătraţi, livrarea fiind estimată pentru vara anului 2018.

Potrivit datelor existente în piaţă, chiria pe metru pătrat pentru clădirile de birouri clasa A din centrul Capitalei se ridică la 15 euro pe metru pătrat pe lună. Astfel, la o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi închiriată de NTT Data România, înseamnă că furnizorul de software va plăti circa 60.000 de euro chirie lunar, potrivit calculelor ZF.

„Suntem în discuţii pentru o su­pra­faţă de aproximativ 40% din pro­iect cu mai multe companii din do­meniile FMCG, tehnologie şi retail”, spune An­dre­ea Păun, managing partner al com­pa­niei Griffes, care a coordonat tranzacţia.

Clădirea Unirii View, cu o înălţime prevăzută de 73 de metri, este amplasată pe bulevardul Corneliu Coposu şi va avea 18 etaje: parterul, 17 etaje pentru birouri şi ultimul etaj tehnic, plus o parcare subterană împărţită pe 3 niveluri.

NTT Data Romania se va muta anul viitor în sediul din zona Unirii, aceasta fiind, potrivit datelor dezvoltatorului, prima companie de mari dimensiuni din domeniul IT&C care alege să închirieze birouri într-o zonă centrală din Bucureşti. Suprafaţa preluată în Unirii View este de patru ori mai mare decât cea unde se află sediul actual al companiei, adică în clădirea Phoenix Tower de pe Calea Vitan.

„Pentru anul financiar în curs planificăm atingerea unei cifre de afaceri de 55 de milioane de euro şi mărirea echipei NTT Data România la 1.600 de membri, de la 1.450 de persoane în prezent”, spune Daniel Metz, CEO NTT Data România, companie parte a concernului japonez cu acelaşi nume, un gigant cu afaceri anuale de peste 13 miliarde de euro şi cu peste 76.000 de angajaţi la nivel mondial.

Prima fază a dezvoltării Unirii View se va încheia săptămâna aceasta, odată cu finalizarea lucrărilor subterane. Antreprenorul general desemnat pentru Unirii View este Bog’Art.

Investitorul Yves Weerts este un antreprenor de naţionalitate belgiană care a derulat mai multe investiţii pe piaţa imobiliară din România, precum dezvoltarea şi vânzarea Deva Logistics Park către fondul de investiţii CTP. Investiţia este realizată printr-o firmă înregistrată în Luxemburg, Tuilia Invest.

Familia Căşuneanu s-a asociat în urmă cu mai bine de opt ani cu Yves Weerts, pentru dezvoltarea proiectului de birouri de pe bulevardul Corneliu Coposu. În 2008, Costel Căşuneanu i-a vândut investitorului belgian o participaţie de 75% din firma C&I Building, în portofoliul căreia se afla terenul.

În 2014, belgianul a hotărât să preia integral proiectul într-o tranzacţie care evalua terenul de la Unirii la 3.700 de euro pe metru pătrat. La scurt timp după tranzacţie, denumirea societăţii C&I Building a fost modificată în Unirii View, deţinută integral de Tuilia Invest.

La acest proiect, lucrează, pentru partea de arhitectură, Westfourth Architecture în cooperare cu DMA Architecture & Interior, iar Speedwell Real Estate Development, prin Didier Balcaen, coordonează procesul de dezvoltare, precum şi project managementul cladirii. Compania de consultanţă imobiliară Griffes se ocupă de strategia de leasing şi de managementul comercial.

Sursă: Ziarul Financiar
Autor: Alina-Elena Vasiliu

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 08.08.2017

 

Valid XHTML 1.0 Transitional