Press Reviews

Clifford Chance Badea și PNSA, în ‘bucla locală’ a unei finanțări de 134 mil. € acordate de IFC și o instituție financiară italiană grupului care deține în România fabrica de roți auto din Drăgășani. Ce avocați au coordonat proiectul

BizLawyer | 05 Iunie 2019

Aceasta este a treia finanțare în care avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistat clientul prezent în România prin compania vâlceană.

Avocații Popovici Nițu Stoica & Asociații au fost implicați într-o finantare de 134 de milioane de euro acordată de un consortiu format din IFC, divizia de investiții a Bancii Mondiale, și Cassa Depositi E Prestiti SPA ("CDP") din Italia, firmei CLN - Coils Lamiere Nastri ("CLN"), care deține în România firma MW România SA Drăgăşani (fosta întreprindere Roți Auto Drăgăşani). Tranzacția a acoperit mai multe jurisdicții și, luna trecută, componenta pentru România a ajuns la final. Finanțatorii au lucrat cu avocații Clifford Chance Badea.

PNSA
Avocații PNSA implicați într-o finantare de 134 de milioane de euro acordată firmei CLN - Coils Lamiere Nastri ("CLN"), care deține în România firma MW România SA Drăgăşani

Banii vor fi folosiți pentru expansiunea globală a CLN, unul dintre principalele grupuri industriale europene în sectorul componentelor auto. Din suma totală, cincizeci de milioane de euro au fost acoperite de CDP, iar 84 de milioane de euro de IFC. Potrivit informațiilor furnizate de compania italiană, lichiditatea pusă la dispoziție de CDP și IFC va fi investită pentru a diversifica portofoliul de clienți al CLN, pentru a încheia noi contracte pe piețele și sectoarele cu potențial ridicat și pentru a-și extinde prezența ca furnizor strategic pentru marii producători de automobile. Resursele vor sprijini, de asemenea, dezvoltarea de tehnologii inovatoare pentru vehicule noi, în special automobile electrice.

Potrivit informațiilor BizLawyer, tranzacția a fost coordonată de biroul Clifford Chance din Washington, aspectele locale fiind acoperite de o echipă de avocați ai firmei Clifford Chance Badea, coordonată de Raluca Coman, Senior Associate în practica de Banking & Finance. În această finanțare, Clifford Chance a asistat IFC și Cassa Depositi E Prestiti S.P.A.

CLN a avut alături, în tranzacția focusată pe România, o echipă de avocați ai firmei Popovici Nițu Stoica & Asociații, coordonată de Codrin Luță (Managing Associate), împreună cu Teodora Cazan (Senior Associate).

Aceasta este cea de-a treia finanțare în care PNSA asistă grupul italian pe piața locală, după cele din din 2012, cu o valoare de 235 de milioane euro, și din 2015, în care un consorțiu de banci italiene au acordat grupului alte 200 milioane de euro.

Grupul Magnetto Wheels (n.r. - denumirea este astăzi MW România SA) a cumpărat la începutul anului 2000 pachetul majoritar de acțiuni al fostei societăți Roți Auto Drăgăşani. Valoarea tranzacției, reprezentând prețul pentru pachetul de acțiuni și investițiile, s-a ridicat la 8,6 milioane euro.

În total, grupul italian a investit în unitatea vâlceană peste 45 milioane de euro (fonduri direcționate pentru realizarea unui program general de retehnologizare a societății), iar pentru viitor urmează să fie alocate alte milioane de euro pentru investiții. Reamintim că la Drăgăşani a fost transferată o linie de producție dezafectată din Italia, ca urmare a reorganizării grupului italian pe baza unei strategii care vizează relocarea producției către țări unde costurile cu forța de muncă sunt reduse. Totodată, la fabrica de la Drăgăşani au fost transferate şi o parte din contractele pe care SC MW România SA Drăgăşani le are cu mai mulți producători auto din Europa.

Ultimele situații financiare arată că societatea MW România SA a realizat in 2018 un profit de cca. 22,7 milioane de lei, la o cifră de afaceri de circa 260,3 milioane de lei, cu un număr mediu de 303 angajați.

Potrivit site-ului de prezentare al CLN, printre clienții firmei din România sunt Dacia, FCA, GM, Land Rover, Piaggio, PSA, Suzuki și The London Taxi Company.

Sursă: BizLawyer

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 05.06.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional