Press Reviews

Banca Transilvania se extinde pe piața pensiilor private şi cumpără Certinvest Pensii

Ziarul Financiar | 4 octombrie 2019

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii”

PNSA
Banca Transilvania se extinde pe piața pensiilor private şi cumpără Certinvest Pensii

Grupul Financiar Banca Transilvania îşi extinde serviciile financiare printr-o investiție în domeniul pensiilor administrate privat, potrivit unui comunicat al companiei publicat pe bursă.

BT Asset Management S.A.I.(BTAM) şi BT Investments achiziționează 100% din Certinvest Pensii, care administrează peste 75 de milioane de lei într-un fond de pensii facultative care are peste 9.500 de participanți.

„Prin această achiziție, interesul BT se îndreaptă spre stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opțională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active. Ne dorim ca viitoarea companie de pensii BT să devinăun jucator cât se poate de relevant inclusiv pe acest segment de piață, pe modelul companiilor pe care le avem deja în Grupul Financiar Banca Transilvania”, a spus Ömer Tetik, Director General, Banca Transilvania.

După semnarea agajamentului ferm de astăzi urmează etapa de primire aaprobării achiziției din partea Autorității de Supraveghere Financiară.

BT Asset Management S.A.I. este compania Grupului Financiar Banca Transilvania,specializată în administrarea de investiții prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 3,9 miliarde lei active, 14 fonduri deschise de investiții în administrare şi peste 40.000 de clienți. Tranzacția a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi piețe de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, membru exclusiv în România al alianței internaționale Oaklins.

Banca Transilvania a devenit în 2018 noul lider al sistemului bancar local după active, în urma achiziției Bancpost, ajungând la active de 74,3 mld. lei şi o cotă de piață de circa 16,5%.

Banca Transilvania era pe locul 7 în România la începutul crizei, în 2009, dar prin două achiziții - Volksbank şi Bancpost - la care s-a adăugat creşterea organică prin atragerea clienților lăsați de celelalte bănci şi a altora noi, a ajuns la finalul lui 2018 pe locul 1, detronând BCR, cea care a fost liderul autoritar din 2000 încoace. Capitalizarea Băncii Transilvania este de 12,4 miliarde de lei.

Articol publicat în ediția tipărită a Ziarului Financiar din data de 04.10.2019

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional