Press Reviews

Meta Estate Trust dă startul IPO-ului și vizează majorarea capitalului social cu 25 milioane lei

Forbes Romania | 15 iulie 2022

Holdingul imobiliar Meta Estate Trust a anunțat că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de Ofertă Publică Inițială (IPO) al companiei. Compania își va majora capitalul social și, ulterior, se va lista pe piața AeRO a Bursei de Valori București, în perioada 20 iulie – 02 august 2022. Noile acțiuni pot fi subscrise la 1,14 lei/acțiune în prima săptămână, respectiv 1,20 lei/acțiune în cea de-a doua săptămână de subscriere.

PNSA
Eugen Voicu, acţionarul majoritar al Certinvest

Compania vizează majorarea capitalului social cu 25 de milioane de lei, o creștere cu 33% comparativ cu capitalul social actual. Meta Estate Trust va oferi investitorilor din piața de capital posibilitatea de a achiziționa un număr maxim total de 25 de milioane de acțiuni. De asemenea, prețul de subscriere este de 1,2 lei/acțiune, un preț cu discount față de evaluarea companiei de 1,58 lei/acțiune. În perioada 20 – 26 iulie, compania va oferi un discount adițional de 5% din prețul de subscriere, ajungând astfel la 1,14 lei/acțiune.

Potrivit companiei, valoarea minimă de subscriere este de 5.000 de acțiuni, în timp ce, în cazul suprasubscrierii, pentru a se determina numărul de acțiuni ce revine fiecărui investitor, se va folosi metoda de alocare pro-rata. În cadrul ofertei publice inițiale, Meta Estate Trust beneficiază de asistența juridică a Popovici, Nițu, Stoica & Asociații, în timp ce evaluarea companiei a fost realizată de Veridio. De asemenea, BRK Financial Group asigură intermedierea. 

"Realizarea IPO-ului, urmat de listarea pe piața secundară a Bursei de Valori București a fost, încă de la început, parte din strategia de business a companiei deoarece ne dorim să punem la dispoziția celor interesați de piața imobiliară o alternativă atractivă investițiilor tradiționale ce oferă protecție la inflație în contextul economic actual și, de asemenea, lichiditatea oferită de piața de capital", a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

Potrivit afirmațiilor sale, fondurile obținute în urma ofertei publice inițiale derulate vor fi direcționate către creșterea portofoliului de active al companiei și dezvoltarea de noi linii de business. 

Reprezentantul companiei a mai afirmat, de asemenea, că acționarii reprezentând peste 50% din capitalul actual al companiei și-au luat angajamentul de a nu-și vinde acțiunile pe o perioadă de minim 6 luni de la listarea la bursă.

Autor: Amelia Turp
Articol publicat în publicația Forbes Romania din data de 15.07.2022

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional