Press Reviews

Avocații PNSA au stat alături de Pavăl Holding, cel mai mare grup antreprenorial local, în achiziția U Center 1 de la Forte Partners. Mandatul a acoperit toate etapele tranzacției, firma de avocați implicând în proiect o echipă largă, din mai multe grupuri de practică

BizLawyer | 4 Noiembrie 2022

Grupul Dedeman este un client vechi al firmei PNSA, pe care l-a consiliat în numeroase tranzacții în trecutul apropiat.

Firma de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al familiei Pavăl și totodată cel mai mare grup antreprenorial local, care deţine Dedeman şi multiple alte investiţii cu un profil proeminent în România, în achiziția primei faze a proiectului office U-Center din zona Tineretului din Bucureşti, de la Forte Partners.

PNSA
Grupul Dedeman este un client vechi al firmei PNSA, pe care l-a consiliat în numeroase tranzacții în trecutul apropiat.

U Center 1, prima fază a proiectului U Center situat în zona centrală a Bucureștiului, lângă parcurile Carol și Tineretului, a fost finalizată în trimestrul al treilea al anului 2021. Clădirea modernă de birouri, cu 8 etaje și o suprafaţă totală închiriabilă de aproape 33.000 de metri pătraţi de spații de clasă A, este ocupată în totalitate de chiriași de top precum Booking Holdings, Endava, Lensa, Up România, BT sau Neuroaxis.

Mandatul echipei PNSA a acoperit asistența juridică în legătură cu toate etapele tranzacției. Avocații au oferit asistență juridică extinsă pe parcursul întregului proces de achiziție, de la due diligence juridic și fiscal până la redactarea, negocierea și finalizarea documentelor tranzacției.

Sub coordonarea Ioanei Șampek (Partener - Real Estate), PNSA a implicat o echipă mai largă din mai multe grupuri de practică: Real Estate - Adrian Nica (Of Counsel), Ana Maria Popa (Managing Associate), Veronica Culcea (Senior Associate), Sebastian Boțic (Senior Associate), Ioana Avram (Senior Associate), Denisa Constantin (Associate) și Ana Seinea (Associate); Banking & Finance - Alexandra Niculae (Managing Associate); Employment - Ioana Cazacu (Managing Associate) și Bianca Țărăscu (Senior Associate); Data Privacy - Luana Dragomirescu (Of Counsel) și Ioana Popovici (Associate); Intellectual Property - Camelia Constantin (Managing Associate); Corporate - Roxana Chiscop (Senior Associate).

Asistența pe aspecte de fiscalitate a fost asigurată de o echipă PNSA Tax condusă de Raluca Rusu (Tax Partner), alături de Ioana Năstase (Senior Tax Manager) și Ileana Radu Cernat (Tax Consultant).

Grupul Dedeman este un client vechi al firmei de avocați, pe care PNSA l-a consiliat în numeroase tranzacții în trecutul apropiat.

Printre proiectele Dedeman asistate de avocații PNSA pot fi amintite achizițiile clădirii de birouri de clasa A Dacia One din București, dezvoltată de Atenor Group și a celui mai important pol de business din Cluj-Napoca, The Office - preluat de Dedeman de la dezvoltatorii proiectului, NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor. De asemenea, avocații au asistat Dedeman în achiziția proiectului The Bridge din București, cu toate cele 3 faze, dezvoltat tot de Forte Partners.

Potrivit Legal 500, Popovici Nițu Stoica & Asociații are una dintre practicile de top în fuziuni și achiziții de pe piața locală, asistând în mod regulat clienți implicați în cele mai mari tranzacții încheiate în România. Avocații acționează pentru o combinație largă de companii blue-chips și firme de private equity, fiind una dintre primele alegeri ale marilor firme internaționale de avocatură în proiecte care implică jurisdicția românească. "Clienții provin dintr-o gamă largă de sectoare, printre care telecomunicații, farmaceutice, retail și IT, iar experiența bogată a firmei în domenii conexe precum piețe de capital, taxe și concurență asigură servicii de tipul one-stop shop", notează ghidul juridic internațional.

Firma este evidențiată de Legal 500 în Tier 1 și în practica de Real Estate, printre avocații remarcați fiind și și Ioana Șampek, "foarte implicată și receptivă".

În această arie, notează ghidul juridic, pe lângă Dedeman/Pavăl Holding, printre clienți se mai află Auchan Group, GLL Real Estate (Macquarie infrastructure and real assets - MIRA), P3 Logistic Parks, VGP Group (dezvoltator paneuropean, manager și proprietar de active logistice și imobiliare semi-industriale), WDP (un dezvoltator de top și proprietar de logistică și depozitare), Estoria Group & Hexagon Group, Hochtief Development și Knight Frank.

Sursă: BizLawyer

Autor: Bogdan Alexandru

Articol publicat în ediția online a BizLawyer din data de 04.11.2022

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional