News

Auchan România vinde Hala Ford către One United

18 aprilie 2022

PNSA a asistat Auchan România, filiala gigantului francez Auchan Retail, în legătură cu vânzarea Halei Ford către One United. Clădirea a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operațională din Europa de Est, iar terenul pe care se află a fost cumpărat la începutul anilor 1930 chiar de către Henry Ford. Fabrica s-a deschis în 1936, având 100 de angajați, și și-a încetat activitatea în 1948.

PNSAFabrica construită în 1935, a fost prima fabrică Ford cu o linie de asamblare operațională din Europa de Est.

În 2016, PNSA a asistat Auchan România și cu privire la preluarea, împreună cu One United, de la fondul grec de investiții Global Finance, a terenului de 2,8 hectare din Floreasca pe care este edificată și Hala Ford.

Bogdan C. Stoica (Partner), Irina Ivanciu (Partner) și Ioana Avram (Senior Associate) au făcut parte din echipa PNSA care a participat la proiect.

Auchan Retail România deține în prezent un portofoliu de 33 de hipermarketuri și 5 supermarketuri Auchan și o rețea de magazine de proximitate MyAuchan. Cu aproximativ 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de peste 1,2 miliarde de euro, Auchan este unul dintre cei mai importanți retaileri din România.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional