News

PNSA a acționat în calitate de consultant juridic pentru organizatorii Transylvania Open, turneul de tenis organizat la Cluj-Napoca și votat "Turneul Anului WTA 250" doi ani consecutiv, cu privire la achiziția unei licențe WTA 250 de la Associazione Sportiva Dilettantistica Country Time Club.

PNSAFoto: Transylvania Open

Această licență i-a permis anterior vânzătorului să organizeze turneul de tenis feminin WTA 250 Palermo Ladies Open, care a avut 30 de ediții din 1988. Transylvania Open a organizat trei ediții ale unui turneu similar în luna octombrie a anilor anteriori, iar cea mai recentă, în luna februarie a acestui an. Următoarea ediție va fi organizată în perioada 1-9 februarie 2025. Licența recent achiziționată permite organizarea turneului oriunde în lume (cu aprobarea WTA), însă echipa Transylvania Open dorește ca evenimentul să rămână la Cluj-Napoca. Patrick Ciorcilă va continua să fie directorul turneului, asigurând o tranziție lină și menținând standarde înalte de organizare a competiției. Tranzacția a presupus un proces de aprobare prealabilă din partea WTA (Women's Tennis Association).

Echipa PNSA a fost coordonată de Bogdan C. Stoica (Avocat Asociat) și a cuprins pe Ioana Lazăr (Avocat Colaborator Senior) dar și alți avocați PNSA din departamentul de fuziuni & achiziții.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. În prezent, la nivel mondial sunt organizate 23 de turnee WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

Fondată de Billie Jean King în 1973 pe principiul egalității de șanse, WTA (Women's Tennis Association) este liderul mondial în tenisul profesionist feminin. WTA este una dintre cele mai cunoscute și mai importante organizații sportive din lume, formată din peste 1650 de jucătoare reprezentând aproximativ 85 de țări, concurând pentru a câștiga puncte în clasamentul WTA și turnee. Circuitul WTA cuprinde peste 50 de evenimente și patru turnee de Grand Slam, pe șase continente și în aproape 30 de țări și regiuni, cu o audiență globală de peste 700 de milioane de persoane. Circuitul culminează cu Finala WTA, care onorează cele mai bune jucătoare de simplu și dublu ale sezonului, pe baza punctajului final al clasamentului Cursa spre Finala WTA.

PNSA consiliază în mod regulat legende ale sportului precum Simona Halep, Gheorghe Hagi, Virginia Ruzici, Marius Copil, Victor Hănescu, companii de promovare a evenimentelor sportive precum Sports Festival – organizatorul turneelor de tenis WTA 250 din Cluj-Napoca, precum și asociații sportive de top precum FRF, FRT și FRC.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional