Press Reviews

Tranzacție în domeniul agricol. Grupul elvețian Ameropa asistat de echipa de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații

Legal Marketing | 08 iunie 2018

Grupul Elvetian Ameropa, care detine combinatul Azomures S.A. – cel mai mare producator de ingrasaminte din Romania, este una dintre cele mai importante companii de trading de cereale din lume. Grupul Ameropa intra intr-o alianta strategica cu Promat Comimpex SRL si Agroind Cauaceu S.A., doua companii de agricultura din vestul Romaniei.

PNSA
Grupul elvețian Ameropa asistat de echipa de avocați Popovici Nițu Stoica & Asociații

Ameropa Holding AG a acceptat sa achizitioneze 40% din actiunile companiei Promat Comimpex (companie fondata in 1998 de Cristian Moldovan cu sediul in Tasnad, Satu Mare) si Agroind Cauaceu (companie fondata in 1974 de Dan Corbut cu sediul in Oradea, Bihor).

În această tranzacție, Ameropa a fost asistată de echipa de avocați de la Popovici Nițu Stoica & Asociații. Echipa a fost coordonată de Bogdan C Stoica, Partener împreună cu Andreea Hulub, Managing Associate.

Echipa extinsă de avocați care au contribuit la succesul proiectului: Mihaela Ion (Avocat Asociat Concurenta), Codrin Luta (Avocat Colaborator Coordonator Finantari), Ioana Dumitru (Avocat Colaborator Coordonator Relatii de Munca), Mariana Marcu, Cristina Marcu, Casiana Panzariu, Claudia Salomia, Dragos Iamandoiu, Vanessa Nistor, Geanina Stoica, Madalina Toca, Laura Ambrozie si Vanessa Nistor.

Promat Comimpex si Agroind Cauaceu distribuie ingrasaminte chimice, produse pentru protejarea plantelor, combustibil diesel pentru agricultura, seminte si colecteaza cereale si boabe oleaginoase in nord vestul si sud vestul Romaniei. Ambele companii au dezvoltat o puternica colaborare cu fermierii locali in decursul anilor. Intrarea companiei Ameropa in capitalul acestor companii va dezvolta si mai mult potentialul acestora de dezvoltare si accesul pe pietele internationale.

Prin aceasta investitie, Ameropa Holding va beneficia de experienta locala a celor doua companii romanesti si, in acelasi timp, isi va reafirma angajamentul si puternica implicare catre fermierii din Romania.

Tranzactia este in decurs de aprobare la autoritatile consiliului concurentei din Romania.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 08.06.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional