Press Reviews

Popovici Nițu Stoica & Asociații a oferit asistență juridică grupului austriac Voestalpine în tranzacția cu Travertec Buzău

Legal Marketing | 31 octombrie 2018

Grupul austriac Voestalpine a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni al producătorului de traverse de cale ferată Travertec Buzău, filială a companiei germane Rail.One, cu afaceri anul trecut de aproape 10 milioane lei.

PNSA
Popovici Nițu Stoica & Asociații a oferit asistență juridică grupului austriac Voestalpine în tranzacția cu Travertec Buzău

In urma tranzacției, Voestalpine controleaza 60% din acțiuni, iar Rail.One va rămâne cu un pachet de 40%. Afacerea a fost perfectată prin intermediul companiei din Buzău a Voestalpine, Apcarom, producător de material rulant.

Voestalpine a primit asistență juridică din partea avocaților Popovici Nițu Stoica & Asociații, echipa fiind condusă de Bogdan C. Stoica, Deputy Managing Partner alături de Andreea Hulub, Managing Associate. Echipa extinsa i-a inclus si pe Mihaela Ion, Partner, Ioana Dumitru, Managing Associate, Laura Ambrozie, Senior Associate, Casiana Pînzariu, Claudia Salomia, Vanessa Nistor și Dragoș Iamandoiu, Associates. Echipa care a oferit consultanță în privința aspectelor fiscale a fost formată din Mihaela Pohaci, Partner PNSA Tax SRL, Raluca Rusu, Senior Tax Manager.

Travertec operează pe piață din 2001, având anul trecut, cu circa 30 de angajați, o cifră de afaceri de 9,4 milioane lei și un profit net de 478.370 lei. Acestea au fost cele mai mici rezultate din ultimii zece ani în condițiile în care, în anii anteriori, afacerile anuale ale firmei au cumulat și 25 milioane lei, iar câștigul net a depășit și 4 milioane lei. În 2016, firma a avut afaceri de 13 milioane lei și un profit net de 1,6 milioane lei. Acționar majoritar este compania germană Rail One, fosta Pfleiderer Technology Infrastructure, producător de traverse din beton și sisteme de cale ferată pentru trafic feroviar și naval, precum și de aplicații de tranzit urban.

Amintim ca la finele anului trecut, echipa de avocati PNSA a mai asistat grupul austriac Voestalpine in tranzactia care a presupus preluarea activitatii de vopsitorie prin tehnologia de cataforeză a fabricii Barum Technik din Timișoara, pe piață din 1994. Echipa de avocati a fost condusa de Bogdan C Stoica, Deputy Managing Partner alaturi de Vlad Ambrozie, Managing Associate. Echipa extinsa a fost formata din Ioana Dumitru si Camelia Constantin, Managing Associates, Elena Eftene si Ioana Avram, Associates. Echipa care a oferit consultanță în privința aspectelor fiscale a fost formată din Mihaela Pohaci, Partner PNSA Tax SRL, Raluca Rusu, Senior Tax Manager.

Articol publicat în ediția online a Legal Marketing din data de 31.10.2018

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional