Press Reviews

Avocații de la Popovici Nițu Stoica & Asociații au asistat VGP în procesul de achiziție a unui teren de aproximativ 40 de hectare în Arad, unde dezvoltatorul belgian vrea să construiască spații industriale

Ziarul Financiar | 26 August 2020

CONSTRUCTII & IMOBILIARE
Casa de avocatură Popovici Nițu Stoica & Asociații (PNSA) a asistat recent dezvoltatorul belgian de spații logis­tice VGP în procesul de achiziție a unui teren de aproximativ 40 de hectare în Arad, unde compania intenționează sa-şi dezvolte por­­tofoliul imobiliar de pe piața locală.

PNSA
VGP Parks intentioneaza sa dezvolte pe terenul amplasat la intersecția drumului național 69 Timişoara-Arad cu autostrada A1 un proiect imobiliar cu spatii industriale şi logistice, cu un potential de circa 200.000 metri pătrați inchiriabili.

“Achiziția a presupus atât pregatirea şi negocierea intregii documentatii de achizitie, cat si asistenta in procesul de indeplinire a conditiilor suspensive stabilite pentru vanzare, inclusiv pe segmentul urbanistic si de autorizare a lucrarilor de construire, structurarea si implementarea unui sistem de drepturi de trecere si de superficie pentru a asigura accesul la viitorul proiect imobiliar si la infrastructura de transport aferenta”, explică reprezentanții PNSA.

Din echipa PNSA care s-a ocupat de proiect au facut parte Bogdan C. Stoica (Partner), Ioana Sampek (Partner) si Veronica Culcea (Associate), cu sprijinul colegilor din departamente specializate Alexandru Ambrozie (Partner), Irina Ivanciu (Partner/Title Insurance), Raluca Rusu (Tax Manager), si Ramona Pentilescu (Managing Associate/Public Procurement).

VGP Parks intentioneaza sa dezvolte pe terenul amplasat la intersecția drumului național 69 Timişoara-Arad cu autostrada A1 un proiect imobiliar cu spatii industriale şi logistice, cu un potential de circa 200.000  metri pătrați inchiriabili, tranzactia fiind considerata cea mai mare achizitie de acest gen din vestul tarii din acest an, şi care a fost estimată potrivit datelor ZF la aproximativ 13 mil. euro.

Prezent pe piața din România din 2007, grupul VGP a dezvoltat până acum parcuri industriale în Timişoara şi Sibiu şi mai deține terenuri pentru viitoare proiecte în Braşov, Bucureşti şi, mai nou, Arad. La nivel de grup, VGP are în total 72 de parcuri industriale în 12 țări europene.

Grupul, care are sediul în Belgia, este specializat în achiziția, construcția, leasingul şi administrarea spațiilor semiindustriale şi logistice. VGP este listat la Euronext Bruxelles şi la Prague Stock Exchange.

Articol publicat în ediția tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.08.2020

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional