Press Reviews

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a cumpărat de la Immofinanz clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza de pe Calea Victoriei, cunoscută sub numele de "Blocul Bancorex", pentru 27 mil.euro

Ziarul Financiar | 20 August 2024

ZF 24
Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a cumpărat clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, situată în zona centrală a Capitalei, cunoscută informal sub numele de "Blocul Bancorex", de la grupul austriac Immofinanz.

PNSA
Bucharest Financial Plaza, Calea Victoriei

Dezvoltatorul imobiliar AFI Europe a cumpărat clădirea de birouri Bucharest Financial Plaza, situată în zona centrală a Capitalei, cunoscută informal sub numele de "Blocul Bancorex", de la grupul austriac Immofinanz.

Pretul de vânzare a fost de 27 milioane euro, potrivit Immofinanz.

Achizitia face parte din planul de extindere a AFI în România, portofoliul companiei israeliene ajungând la peste 300.000 de metri pătraţi închiriabili de spaţii de birouri.

Bucharest Financial Plaza se află pe Calea Victoriei nr. 15, lângă Palatul CEC, şi are o suprafaţă construită totala de 38.703 m2, fiind prima clădire modernă construită în Capitală în anii '90.

"Obiectivul nostru este să transformăm această proprietate emblematică într-un proiect modern, de Clasă A, cu utilizare mixtă, care să îndeplinească cele mai înalte standarde de calitate. Ne dorim o clădire sustenabilă, conformă cu cerinţele ESG, care să devină destinaţia ideală pentru desfăşurarea activităţii profesionale sau petrecerea timpului liber în centrul Bucureştiului", a declarat Doron Klein, Deputy CEO AFI Europe & CEO AFI Europe România şi Republica Cehă.

Compania a fost asistată în tranzactie de casa de avocatură Popovici Niţu Stoica & Asociaţii.

Tranzacţia a fost intermediată de Colliers şi Cushman & Wakefield Echinox.

AFI EUROPE, parte din AFI Properties, gestionează centrul comercial AFI COTROCENI, AFI PLOIESTI, AFI BRASOV şi AFI CITY. În sectorul de birouri, compania deţine un portofoliu de 7 parcuri de business de clasa A (AFI PARK 1-5, AFI TECH PARK, AFI PARK BRAŞOV, AFI LAKEVIEW, AFI PARK FLOREASCA, AFI VICTORIEI PLAZA şi AFI PARK TIMIŞOARA).

În 2020, compania a finalizat primul său proiect rezidenţial pe piaţa locală – prima faza a AFI CITY BUCUREŞTII NOI, care include 190 de apartamente vandute integral. În 2021, AFI a achiziţionat 2 terenuri în Pipera pentru dezvoltarea unei noi divizii de business, Residential for Rent, prin dezvoltarea a 3 turnuri rezidenţiale şi un număr total de 370 de apartamente. Prima faza a proiectului AFI HOME NORTH este acum în curs de dezvoltare, urmând ca în T1 2025 să fie livrate un număr de 244 apartamente dispuse în 2 clădiri. AFI LOFT este un concept de birouri de tip boutique, aflat acum în construcţie deasupra centrului comercial AFI Cotroceni, măsurând 16,000 mp închiriabili.

Bucharest Financial Plaza este în prezent vacant, pentru lucrări de renovare. Autorizaţia de construcţie corespunzătoare pentru transformarea într-o proprietate de clasă A va fi transferată cumpărătorului.

"Vânzarea cu succes a proiectului de birouri din Bucureşti arată că implementăm în mod consecvent strategia noastră, chiar şi într-un mediu de piaţă dificil. Vom reinvesti încasările în achiziţii generatoare de valoare de proprietăţi cu randament mai ridicat pe pieţele noastre principale", spune Radka Doehring, membru al Comitetului Executiv al IMMOFINANZ.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.08.2024

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional