News

PNSA a asistat Ameropa într-o nouă achiziție

17 ianuarie 2022

PNSA a asistat gigantul elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari comercianți de cereale, cu privire la achiziția unui pachet suplimentar de acțiuni de 30% în companiile agricole Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, cei mai importanți distribuitori de materii prime agricole din nordul României. Împreună cu achiziția inițială din 2018 a unui pachet de acțiuni de 40%, noua tranzacție conferă Ameropa pachetul de control de 70% în cele două companii de distribuție.

PNSAAmeropa Grains achiziționeză pachetul majoritar de acțiuni în companiile agricole Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, cei mai importanți distribuitori de materii prime agricole din nordul României

Noile tranzacții, care au presupus și o restructurare corporativă complexă, au primit aprobarea Consiliului Concurenței.

Echipa PNSA a fost coordonată de Bogdan C. Stoica (Avocat Asociat), împreună cu Claudia Salomia (Avocat Colaborator Senior). În proiect au fost implicați direct și Mihaela Ion (Avocat Asociat Concurență) și Raluca Rusu (Partener PNSA Tax), precum și avocații colaboratori Ioana Lazăr, Ștefan Popa și Radu Canțăr.

Ameropa este un client tradițional al Popovici Nițu Stoica & Asociații, în ultimii ani grupul elvețian primind asistență juridică cu privire la întregul său program de achiziții și investiții în România, inclusiv achiziția Azomureș Târgu Mureș (cel mai mare producător de îngrășăminte din România), Chimpex (unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanța) și Ameropa Grains (fostă Comcereal Constanța, aflată în top 3 comercianți de materii prime agricole din România), precum și a numeroase silozuri, unități de depozitare și distribuție și/sau afaceri de la diverși jucători.

PNSA a fost alături de Ameropa încă de la intrarea sa în România, în urmă cu aproape 12 de ani.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional