News

PNSA a asistat Promat Comimpex, o societate controlată de Grupul Ameropa în cadrul unui joint-venture cu antreprenorii Cristian Moldovan și Dan Corbuț, cu privire la achiziția unui pachet de acțiuni de 70% în Agrotex, unul dintre cei mai importanți distribuitori de materii prime agricole din nordul României, cu o creștere rapidă de la an la an și o cifră de afaceri de peste 150 milioane de euro în ultimii ani. Această tranzacție vine în completarea achizițiilor anterioare ale Promat Comimpex și Agroind Cauaceu, confirmând astfel interesul deosebit al gigantului elveţian Ameropa, unul dintre cei mai mari comercianți mondiali de cereale, pentru piața românească.

PNSAPromat Comimpex, deținută majoritar de Ameropa Group, a achiziționat pachetul majoritar de acţiuni în Agrotex, trader de top de materiale agricole şi cereale din nord-vestul României.

Echipa PNSA a fost coordonată de Bogdan C. Stoica (Avocat Asociat), împreună cu Claudia Salomia (Avocat Colaborator Senior). În proiect au fost implicați direct și Mihaela Ion (Avocat Asociat Concurență) și Laura Ambrozie (Avocat Colaborator Coordonator), precum și alți avocați PNSA din departamentul de fuziuni & achiziții.

Ameropa este un client tradițional al Popovici Nițu Stoica & Asociații, în ultimii ani grupul elvețian primind asistență juridică cu privire la întregul său program de achiziții și investiții în România, inclusiv achiziția Azomureș Târgu Mureș (cel mai mare producător de îngrășăminte din România), Chimpex (unul dintre cei mai mari operatori din Portul Constanța) și Ameropa Grains (fostă Comcereal Constanța, aflată în top 3 comercianți de materii prime agricole din România), precum și a numeroase silozuri, unități de depozitare și distribuție și/sau afaceri de la diverși jucători.

PNSA a fost alături de Ameropa încă de la intrarea sa în România, în urmă cu aproape 15 de ani.

 

Valid XHTML 1.0 Transitional